H «Ελληνική Κουζίνα» της Νταϊάνας Κόχυλα

H «Ελληνική Κουζίνα» της Νταϊάνας Κόχυλα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ταξίδι μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Το ταξίδι -τα ταξίδια για την ακρίβεια- της Νταϊάνας Κόχυλα ήταν ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στις γεύσεις και στα φαγητά όλης της ελληνικής επικράτειας. «Αφού ταξίδεψα από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη, είδα να προβάλλει μπροστά μου μια ξεκάθαρη εικόνα των διαφόρων τοπικών εδεσμάτων». Συγκέντρωσε λοιπόν η δημοσιογράφος και γευσιγνώστρια Νταϊάνα Κόχυλα όλες αυτές τις ίδιες και διαφορετικές γεύσεις σ’ ένα ογκώδες βιβλίο με τίτλο «H Ελλάδα της γεύσης – Οδοιπορικό στη μαγειρική παράδοση και συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», σε μετάφραση Δέσποινας Τούσα? ένα βιβλίο που πρώτα συνάντησε το κοινό της Αμερικής, το 2001. Φιλοδοξώντας, προφανώς, «να είναι όχι μόνο μια ανθολογία συνταγών, αλλά και σπουδή από μακριά, πολυκύμαντη και πολυπρόσωπη ιστορία μιας χώρας και των ανθρώπων της μέσα από τη μαγειρική», σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου.

Η Νταϊάνα Κόχυλα έχει χωρίσει ανά γεωγραφικές περιφέρειες το βιβλίο της: Πελοπόννησος, Επτάνησα, Ρούμελη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη. Σε κάθε μία από τις περιοχές παραθέτει τη γευσιγνωστική της ιστορία, τους πολιτισμούς που επέδρασαν στις γεύσεις και στις συνταγές του κάθε τόπου, στα φαγητά που είναι σήμα κατατεθέν για την κάθε περιοχή. Και, φυσικά, πολλές, πάρα πολλές συνταγές.

Ενα βιβλίο γεμάτο μπαχαρικά, γεύσεις, οδηγίες και… προσμονή. Αυτήν που έχει όποιος επιχειρεί να φτιάξει ένα φαγητό!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή