Αλλο «χάπενινγκ», άλλο εκλογές

Αλλο «χάπενινγκ», άλλο εκλογές

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δ εν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ, με μαζική προπαγανδιστική επίθεση, έβαλε κατά της Ν.Δ., για το οικονομικό της πρόγραμμα και κυρίως για τις προβλέψεις του Ασφαλιστικού. Και τι δεν μετέδωσαν τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια». Μιλούσαν για «αναβίωση του κράτους της Δεξιάς», για «νέες μέρες του ’93» και για τις «συνταγές Μητσοτάκη που θέλει να επαναφέρει η Ν.Δ.». Προχθές, όμως, ο Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός τους, που με τόσο ζήλο υπερασπίζονται, κάλεσε στο ΠΑΣΟΚ τους κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο, δηλαδή τους αρχιτέκτονες και μεγαλύτερους υπερασπιστές του κοινωνικο-οικονομικού προγράμματος της περιόδου Μητσοτάκη. Τα ίδια φερέφωνα, λοιπόν, μιλούν και γράφουν τώρα για «τα ανοικτά μυαλά, που η μεγάλη δημοκρατική παράταξη προσκάλεσε για να αναβαπτιστεί».

Η γελοιοποίηση των υμνητών της κυβέρνησης και των Μέσων που τους φιλοξενούν είναι θέμα που αφορά τους ίδιους και το κοινό τους. Το πρόβλημα που αφορά όλους μας είναι η ελαφρότητα με την οποία το επιτελείο του συμπαθούς αλλά πολιτικά άπειρου νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, «σερφάρει» στα δύσκολα κύματα της πολιτικής. Εχοντας επιλέξει να μην αγγίξουν ούτε στιγμή την ουσία της πολιτικής, επιχειρούν με «ιβέντς» και «χάπενινγκ» να ξεπεράσουν τα αδιέξοδά τους. H πρόσκληση στους κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο είναι ενταγμένη σ’ αυτήν τη λογική, όπως και η κυριακάτικη ψηφοφορία επικύρωσης του ενός και μοναδικού υποψηφίου προέδρου.

Με αυτά και με εκείνα επιχειρούν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα, που όπως προκύπτει από τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις, είναι η αγωνία για την εργασία, η ακρίβεια, το έλλειμμα εκπαίδευσης, η ταλαιπωρία από την κρατική γραφειοκρατία, η διαφθορά και η διαπλοκή μιας κυβέρνησης που έχει μείνει πολλά χρόνια στην εξουσία.

Η Ν.Δ. γνωρίζοντας ότι έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να είναι κυβέρνηση στις 8 Μαρτίου, επιχειρεί με κάθε τρόπο να φέρει αυτά τα θέματα στο προσκήνιο. Αλλωστε, η κυριακάτικη συζήτηση του Καραμανλή με νέους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη, έθιξε αυτά τα ζητήματα. Πώς η κυβέρνησή του θα επιχειρήσει να φέρει ανάπτυξη μέσω επιχειρηματικής δράσης, πώς θα εξασφαλισθούν θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν καινούργιες και με ποιο τρόπο το κράτος θα βοηθήσει επιχειρηματίες και εργαζομένους να βελτιώσουν τα κέρδη και τα εισοδήματά τους.

Είναι αυτά ακριβώς τα θέματα που το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να συζητήσει, διότι έχει βεβαρημένο παρελθόν. Επιχειρεί, λοιπόν, με καταστροφικό τρόπο, να ακυρώσει οποιαδήποτε παρόμοια συζήτηση και χρησιμοποιεί προς τούτο όσα επικοινωνιακά τρικ οι άπειροι μάγοι του επιτελείου τους μπορούν να σκαρφιστούν. Ομως, επικοινωνία και πολιτική πρωτοβουλία είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Γι’ αυτό και η απογοήτευση του επιτελείου Παπανδρέου θα είναι πολύ μεγάλη, καθώς θα διαπιστώνει από τις νέες δημοσκοπήσεις ότι με «γιορτές του πολίτη» και «χαμόγελα στην ελπίδα», εκλογές δεν κερδίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή