Εντος Των Τειχων

4' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπλήξεις στη Β΄Αθηνών

Μικρές εκπλήξεις στις πρώτες θέσεις περιλαμβάνει το τελευταίο γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε στη B΄ Αθηνών για λογαριασμό υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ως ήταν αναμενόμενο η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, αλλά στη δεύτερη έχει βρεθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρ. Λοβέρδος, με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη να υποχωρεί στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση, τέλος, βρίσκεται η κ. Μιλένα Αποστολάκη.

Αποστάσεις Βενιζέλου με… προοπτική

Αποστάσεις από το κεντρικό εκλογικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει καθημερινά στην οδό Μαυρομιχάλη τηρεί ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλος. O κ. Βενιζέλος σπανίως προσέρχεται στις εκεί συσκέψεις και προτιμά να βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη, καθώς έχει θέσει ως στόχο να είναι πρώτος στη μάχη του «σταυρού». Πάντως, κάποιες «κακιές γλώσσες» λένε πως ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί πρωτίστως να τηρήσει αποστάσεις από την προεκλογική τακτική του κ. Γ. Παπανδρέου ώστε μετά τις εκλογές να κινηθεί ως ισχυρός εναλλακτικός πόλος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ποδοσφαιρικά πέναλτι

Αγώνα πέναλτι έδωσαν σε γήπεδο 5×5 στου Ρέντη ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην A΄ Αθηνών κ. Π. Οικονόμου με τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στη B΄ Αθηνών κ. Π. Γιαννόπουλο. Τερματοφύλακας ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού Παναγιώτης Κελεσίδης. Το σκορ ήρθε ισόπαλο 2 – 2. Αμέσως μετά ο Οικονόμου δήλωσε ότι σούταρε με το αριστερό αλλά τα γκολ μπαίνουν στο… κέντρο. Ναι, σύντροφε Παντελή, εσύ σουτάρεις με το αριστερό, αλλά τα γκολ στα βάλανε από… δεξιά.

Μίμης κατά Κώστα

«Αλαζόνα» χαρακτήρισε τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτη ο «σύντροφός» του πλέον κ. M. Ανδρουλάκης. Στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του εκπομπή, την οποία το πάλαι ποτέ στέλεχος του KKE και του ενιαίου Συνασπισμού φαίνεται ότι δεν εγκαταλείπει λόγω της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Ανδρουλάκης είπε προχθές ότι θα συνεχίσει να πιέζει τον κ. Λαλιώτη να αποδεχθεί την επόμενη Παρασκευή να έρθει να συζητήσουν. «Δεν μπορεί ο Λαλιώτης να είναι τόσο αλαζονικός», κατέληξε. Αγνοούμε την απάντηση του πρώην γραμματέα…

Βρήκε τον… Μεσσία του

Περίοδος εκλογών είναι και είναι… φυσικό οι υποψήφιοι βουλευτές να πυκνώνουν τις κοινωνικές εκδηλώσεις τους. Επειδή δε η A΄ Αθηνών είναι η πιο «χάι» περιφέρεια της χώρας, δεν αποτελεί ίσως έκπληξη το γεγονός ότι ο υποψήφιος της Ν.Δ. κ. Γ. Αλογοσκούφης επέλεξε ένα από τα «λαμπερά» κλαμπ στο κέντρο -το «Messiah»- για τους προσκεκλημένους του. Δεν ξέρω αν το όνομα του μαγαζιού φέρει κάποιο συμβολισμό, ωστόσο ανάλογα «λαμπερά» μέρη επιλέγουν και οι υποφήφιοι του ΠΑΣΟΚ.

Τα lego του Στέφανου

Τα… lego, που παρουσίασε ο κ. Στ. Μάνος, στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον «Αντέννα», κλήθηκε να σχολιάσει ο κ. A. Τσοχατζόπουλος στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή, στο νεανικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Star FM». «Σπάμε τα τείχη. Πλέον έχουν διαμορφωθεί οι όροι για να έχουμε ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο, χωρίς όρια, περιορισμούς και ταμπού», ήταν η απάντησή του. H επίσκεψη του κ. Τσοχατζόπουλου στο συγκεκριμένο σταθμό, στον οποίο συνέντευξη είχε παραχωρήσει και ο κ. Γ. Παπανδρέου, εντάσσεται στην αγωνιώδη προσπάθειά του να κατακτήσει την πρωτιά στην A΄ Θεσσαλονίκης.

Πλάι με ολυμπιονίκη

Συγκέντρωση με τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της Καρδίτσας πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ο πρώην υπουργός Δημήτρης Σιούφας. Οπως τόνισε, μολονότι το 2004 είναι το έτος της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η κυβέρνηση δεν φρόντισε να βοηθήσει τα αθλητικά σωματεία-αιμοδότες της περιφέρειας. Ο κ. Σιούφας υποσχέθηκε ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ενισχύσει όσο το δυνατό περισσότερο τους αθλητικούς συλλόγους της περιφέρειας και τα έλεγε αυτά έχοντας πλάι του τον ολυμπιονίκη της πάλης Δημήτρη Θάνο.

Οι Μανιάτες του Πειραιά

Να «διεισδύσει» σε έναν εκλογικό χώρο στην A΄ Πειραιά, όπου η Ν.Δ. διατηρεί παραδοσιακά μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, στους Μανιάτες, επιχειρεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπεύθυνος Τύπου κ. Δ. Καρύδης. O κ. Καρύδης, που διοργανώνει την άλλη Τετάρτη σχετική εκδήλωση, έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς είναι και ο ίδιος -από το γένος της μητέρας του- Μανιάτης.

Ξέσπασε κατά νεοφιλελεύθερων

Το… άχτι του κατά του νεοφιλελευθερισμού έσπευσε να βγάλει ο εκ των εκπροσώπων της «κοινωνικής δεξιάς» στη Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλος. Αφορμή; H συνεργασία φυσικά των κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου με το ΠΑΣΟΚ. «Τόσο ο κ. Μάνος όσο και ο κ. Ανδριανόπουλος δεν εφείδοντο λόγων και έργων τα τελευταία χρόνια προκειμένου να διαφοροποιούνται συνεχώς από την κεντρική πολιτική γραμμή του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, που εκφράζει ο K. Καραμανλής» για να υπερασπιστεί στη συνέχεια το «κοινωνικό κράτος πρόνοιας».

Ο κ. Σημίτης για τον Μάνο;

Πώς αντιδρά ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης στη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τους νεοφιλελεύθερους, ρωτήσαμε στενό συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, την περασμένη Τρίτη. «Μια χαρά, εγκρίνει και επαυξάνει», ήταν η απάντηση. Μια μέρα μετά, ο υπουργός Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκης μετέδωσε δυσφορία μεγάλη, χαρακτηρίζοντας αναποτελεσματική και βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του λαού την περίοδο ’90-93. Πνευματικό παιδί του πρωθυπουργού ο Νίκος, μάλλον είναι αυθεντικότερος ερμηνευτής των σκέψεων και των διαθέσεών του.

Ποσοστό υπερκαλύφθηκε…

Μεταφέρουμε το σχόλιο παλαιού και σεβαστού σε όλους μας πολιτικού για την εκλογή του κ. Γιώργου Παπανδρέου:

«Οπως μας είπαν στην αρχή, ο στόχος ήταν να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από 500.000 ψηφοφόρους. Τελικά τον εξέλεξαν πάνω από ένα εκατομμύριο. Αυτός ο θρίαμβος μου θυμίζει το δημοψήφισμα του 1935 για την παλινόρθωση της Βασιλείας. Παρά την αποχή των βενιζελικών, των δημοκρατικών και των αριστερών το ποσοστό υπέρ της Βασιλείας έφθασε σε κάποια στιγμή το… 105%. Τότε ο διορισμένος από τη δικτατορία Κονδύλη υπουργός Εσωτερικών Σχινάς έστειλε πανικόβλητος σε όλες τις νομαρχίες το εξής τηλεγράφημα: «Σταματήσετε αποστολήν περαιτέρω αποτελεσμάτων. Ποσοστόν εκλογέων υπερκαλύφθη». Τελικά το επίσημο αποτέλεσμα υπέρ της Βασιλείας «περιορίσθηκε» στο 97,80%»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή