O εθνικός στόχος και η δική μας προσπάθεια

O εθνικός στόχος και η δική μας προσπάθεια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγοστεύουν οι μέρες, πληθαίνουν οι ανησυχίες, ιδίως της ΔΟΕ, για το αν θα προλάβουμε τις προθεσμίες, ποιοι; Εμείς που ζούμε συντροφιά με την αιωνιότητα και την αίγλη του παρελθόντος ολόγυρά μας, εφόσον γεννηθήκαμε στη χώρα ετούτη που έδωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Εγραψε» η δήλωση του ντόμπρου προέδρου της Ν.Δ. κ. Κώστα Καραμανλή στην επίσκεψή του στην έδρα του «Αθήνα 2004» στη Νέα Ιωνία, όπου ενημερώθηκε από την πρόεδρο κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, την οποία στήριξε και στηρίζει. «Δεν είναι ώρα τώρα για κριτική», είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής, «ο Ελλην πρωθυπουργός στις 8 Μαρτίου», όπως είπε ο Βέλγος κ. Βίλφρεντ Μαρτένς, πρόεδρος του ΕΛΚ, και το ίδιο πιστεύουν και έξι πρωθυπουργοί κρατών-μελών της E.E. που ανήκουν στο ΕΛΚ, και συνεδρίασαν χθες, στο Κτήμα Νάσουτζικ για τη Συνταγματική Συνθήκη, και έφυγαν. Αν αυτό δεν είναι στήριξη του Κώστα Καραμανλή, ως μελλοντικού ομολόγου τους, από τους νυν, τι είναι;

Πρώτα, ο στόχος της πολιτικής αλλαγής στις 7 Μαρτίου και μετά ο εθνικός στόχος για τη διεξαγωγή των καλύτερων και ασφαλέστερων Ολυμπιακών Αγώνων με την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Αυτό περιμένουν, κρατώντας την αναπνοή τους, όλες αυτές οι αρχαίες πέτρες, όπως το ‘νιωσαν και το ‘παν οι ποιητές μας. Οσο για τους εργολάβους και τους εισαγόμενους καλλιτέχνες που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, θα έρθει η ώρα της λογοδοσίας. Οσο για τις «σιδεριές Καλατράβα», που έγραψε ο Αντώνης Καρκαγιάννης, μπορεί να έκαναν αγνώριστη τη Βαρκελώνη, αλλά εμείς, εδώ στην Αθήνα, που έχουμε στέγαστρο τον αττικό ουρανό, και στέμμα τον Παρθενώνα στον Βράχο της Ακρόπολης, οπωσδήποτε δεν είχαμε ανάγκη από μια φανταχτερή αρχιτεκτονική κατασκευή. Φρόντισαν για μας, πριν από εμάς, ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης. Τον Παρθενώνα θα προσκυνήσουν οι επισκέπτες των Αγώνων, και αυτός είναι το πραγματικό σύμβολο, η καρφίτσα – πολιτισμός.

Αλλά τώρα, που φθάνει η ώρα της Φλόγας, έχουμε όλοι οι Ελληνες υποχρέωση να στηρίξουμε τους Αγώνες, και θα το κατορθώσουμε. Αρκεί να μην πάθει αφλογιστία το ελληνικό μας φιλότιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή