Εντος Των Τειχων

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δύσκολα ο «πρωτάρης»…

Δεν αφήνει σπιθαμή της αχανούς B΄ Αθηνών ο «πρωτάρης» στις εθνικές εκλογές υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες της περιφέρειάς του αλλά και το ότι έχει να ανταγωνισθεί «κατεστημένες» καταστάσεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην ευρωβουλευτής, που εγκατέλειψε την ασφάλεια των Βρυξελλών για τη ρευστότητα της Ελλάδας, κινείται μεθοδικά, χωρίς να προκαλεί. «Για μας η αναζήτηση του καινούργιου είναι τρόπος ζωής. Δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ αν δεν αναζητούσε τη σύνθεση», τονίζει στις ομιλίες του ο υπουργός, που γνωρίζει καλά τις ισορροπίες οι οποίες πρέπει να τηρηθούν στη δύσκολη για το κόμμα του προεκλογική περίοδο. Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε την έντονη παρουσία της νεολαίας στις συγκεντρώσεις του…

Μέσα σ’ όλα…

Χαλκέντερος απεδείχθη ο Γιώργος Αλογοσκούφης, που αρχίζει τις ομιλίες από νωρίς το μεσημέρι και γυρίζει στο σπίτι του περασμένα μεσάνυχτα! Ιδού ένα μικρό δείγμα. Νωρίς το μεσημέρι, ομιλία σε στελέχη επιχειρήσεων, αμέσως μετά συνάντηση με δημοσιογράφους σε γνωστό δημοσιογραφικό «στέκι», νωρίς το απόγευμα συνάντηση με αθλητικούς παράγοντες και το βράδυ φιλική συντροφιά με καλλιτέχνες! Ενα πρόγραμμα πραγματικά «γεμάτο», αλλά και με διαφορετικές ομάδες, που χρειάζεται γνώση των θεμάτων και ειδική προσέγγιση. Αν ρωτάτε, πάντως, με ποιους βρέθηκε πιο κοντά, η απάντηση είναι «με όλους», αφού ως οικονομολόγος «τα λέει» με τους επιχειρηματίες, ως άριστος τενίστας έχει κοινά με τον αθλητικό χώρο, ως συνθέτης και κιθαριστής «μιλάει» με τους καλλιτέχνες και ως κοινοβουλευτικός έχει άριστη σχέση με τους δημοσιογράφους!

Ε, όχι κι έτσι…

Μας τηλεφώνησε Νορβηγός επιχειρηματίας, που ζει χρόνια στην Ελλάδα. «Θα έπρεπε να ντρέπεστε εσείς οι Ελληνες δημοσιογράφοι για τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί σας τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου. Ηταν ό,τι πιο άνανδρο, χυδαίο, αντιδεοντολογικό, ποταπό και μικρόψυχο έχω δει στην τηλεόραση στις 40 χώρες που έχω επισκεφθεί μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω τι έχει κάνει η κ. Λιάνη, αλλά είναι χήρα του Ανδρέα και έχει δικαίωμα να μιλήσει, έχει τα δικά της δικαιώματα και ουδείς μπορεί να τη διασύρει κατά τέτοιον, πρόστυχο τρόπο. Ντροπή σας»! Πριν προλάβουμε να του πούμε ότι «κακώς τηλεφώνησε σε μας» και ότι «άλλο οι εφημερίδες, άλλο η τηλεόραση», μας έκλεισε το τηλέφωνο!

Με Μιλτιάδη Εβερτ

Ενα αξιοπρεπές debate μεταξύ του Μιλτιάδη Εβερτ και της Αννας Διαμαντοπούλου, κατέληξε στην ανάδειξη της… έγκυρης άποψης του πρώτου και της πραγματικά καταλυτικής επιχειρηματολογίας του τ. προέδρου της Νές Δημοκρατίας. Τελικώς, το debate μεταξύ των επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, πραγματοποιήθηκε πριν οι… εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων εγκρίνουν τη σχετική πρόταση, που είχε υποβάλει το ΠΑΣΟΚ και που τελικά απέβη υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, εάν κρίνουμε από την εμφάνιση του Μιλτιάδη Εβερτ.

«Καθαρές κουβέντες»…

Προσεκτικός, μελετημένος, καλοδιαβασμένος, σταθερός στις θέσεις του εμφανίζεται στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις ο Νικήτας Κακλαμάνης. Με επιχειρήματα, χωρίς να διακόπτει ή να προσβάλλει τον συνομιλητή του, ο Νικήτας ξεκαθαρίζει ευθύς εξ αρχής ότι «η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία δεν είχε τίποτε να προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία» και δεν σχολιάζει την επιλογή των τέως συναδέλφων του, που προτίμησαν την ασφάλεια του Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ. «O καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του και κρίνεται. Εγώ, πάντως, κρίνομαι με «σταυρό» κι αυτό θα ήθελα να τολμήσουν και κάποιοι άλλοι», είπε πρόσφατα στον Αντέννα.Κρίμα (για τη ΝΔ) που, λόγω τγης εκλογικής νομοθεσίας δεν μπορεί πλέον να εμφανίζεται συχνότερα ένας πολιτικός που κερδίζει ουσία και εντυπώσεις.

Το «καλό χαρτί»…

Δυνατά παίζει πλέον το «χαρτί» του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο Κώστας Καραμανλής. H θέση του τ. δημάρχου είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη μετά την προσχώρηση Μάνου και Ανδριανόπουλου στη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη (πρώην ΠΑΣΟΚ). O Δ. Αβραμόπουλος, που δηλώνει «απλός στρατιώτης», συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης και θα είναι κεντρικός ομιλητής του κόμματος σε πέντε μεγάλες πόλεις, με πρώτο τον Πύργο, την ερχόμενη Πέμπτη, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή. Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής της A΄ Αθηνών «οργώνει» την περιφέρειά του ενώ αναμένεται δυναμική η παρουσία του στις τηλεοπτικές πολιτικές εκπομπές, όπου θα δοθεί «η μάχη των αναποφάσιστων». Με μεγάλη διείσδυση στον «κεντρώο χώρο» και με ιδιαίτερα υψηλή δημοφιλία, ο Δ. Αβραμόπουλος έχει τον δικό του τρόπο και «περνάει» ακόμη και στις πιο δύσκολες ομάδες ψηφοφόρων. Ιδιαίτερα δε στην A΄ Αθηνών, όπου οι αναποφάσιστοι εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά, η παρουσία του αναμένεται να είναι καταλυτική…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή