Εντος Των Τειχων

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κουίζ

Μου λένε ότι σύζυγος νυν και υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας οργανώνει και πραγματοποιεί η ίδια συγκεντρώσεις για λογιαριασμό του συζύγου της. Συγκεκριμένα η κυρία πάει σε χωριά, μιλάει στα καφενεία και υπόσχεται στους πολίτες της ιδιαιτέρας εκλογικής περιφέρειας -κάπου εκεί στη Μακεδονία- ότι ο σύζυγός της θα είναι υπουργός και θα κάνει τούτο και εκείνο και τ’ άλλο. Τον υποκαθιστά πλήρως δηλαδή. Ποιος είναι άραγε;

Επανάκαμψη του συγκεντρωσιάρχη

Ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες συγκεντρώσεις θα δώσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες προ των εκλογών ο κ. Γ. Παπανδρέου καθώς κρίνει απαραίτητη τη διεξαγωγή τους προκειμένου να «τονωθεί» το ηθικό των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, που δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά το πρόσφατο κύμα δημοσκοπήσεων. Πάντως το ενδιαφέρον είναι πως την ευθύνη των συγκεντρώσεων του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει ο «συγκεντρωσιάρχης» του Ανδρέα Παπανδρέου και μέλος του Ε.Γ. κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, που την τελευταία οκταετία ήταν εκ των σφοδρότερων πολέμιων του κ. K. Σημίτη.

Βροχή συνεντεύξεων

Περισσότερα από δεκαπέντε αιτήματα για συνεντεύξεις κάθε τύπου έχει δεχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου για το διάστημα μέχρι τις εκλογές. Και προσανατολίζεται να ικανοποιήσει τα περισσότερα καθώς θεωρεί πως ο ίδιος αποτελεί το «ισχυρό όπλο» του κυβερνώντος κόμματος, οπότε η προβολή του με κάθε ευκαιρία βοηθάει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Καθηγητής σε όλα

Και την κ. Διαμαντοπούλου, έκανε να εκνευρισθεί και τον Μίμη Ανδρουλάκη να χάσει την ψυχραιμία του, ο Προκόπης Παυλόπουλος την εβδομάδα που πέρασε στα τηλεοπτικά παράθυρα. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, τόσο με την γνώση του αντικειμένου που αναλύει όσο και με την σοβαρή του στάση, απέναντι στους συνομιλητές του, έχει κατορθώσει να γίνει «καθηγητής στα επικοινωνιακά θέματα».

Δεύτερος ο Σπ. Βρεττός

Εκ παραδρομής στο ρεπορτάζ της περασμένης Πέμπτης για τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει δημοσκόπηση της εταιρείας GPO σχετικά με την «πορεία» των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, το όνομα του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σπ. Βρεττού… εξαφανίστηκε από τις διαθέσεις της κοινής γνώμης στο Υπόλοιπο Αττικής, αν και είναι δεύτερος. Προς αποκατάσταση -και επειδή οι ημέρες είναι «πονηρές»- των… στοιχείων της έρευνας: ο κ. Βρεττός βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά τον κ. Θ. Πάγκαλο, που προηγείται με μεγάλη διαφορά και ακολουθούν με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά οι κ. Γιαννάκης, Οικονόμου και Παπαηλίας.

«Σφάζονται» για την τηλεόραση

Πραγματικές «μάχες» δίνουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου η μια τηλεοπτική εμφάνιση που δικαιούνται σε κάθε κανάλι να είναι στο βραδινό δελτίο ειδήσεων. Οσοι δεν τα καταφέρνουν συμβιβάζονται με την πρωινή ζώνη, ειδικά στα MME που το συγκεκριμένο τρίωρο καταγράφουν μεγάλες τηλεθεάσεις.

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Λαγούς με πετραχήλια έταξε ο Γιάννος Παπαντωνίου στην τελευταία προεκλογικού χαρακτήρα συνέντευξή του ως υπουργός Αμυνας. Τι περαιτέρω μείωση της στρατιωτικής θητείας, τι δεκαπλασιασμό του μισθού των φαντάρων (από 8,80 σε 100, ακόμη και σε 200 ευρώ για τους απόρους, μηνιαίως), τι περαιτέρω διευκολύνσεις για τους ανυπότακτους και τους μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού. Ολα αυτά βέβαια, αποτελούν τις «προτεραιότητες» της επόμενης τετραετίας. Μόνο που, όπως όλα δείχνουν, ό,τι και να γίνει στις εκλογές, ο Γιάννος δεν θα είναι στο υπουργείο Αμυνας.

Το αντι – ντιμπέιτ

Ξέρετε ποιο είναι το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που δεν θα μεταδώσει το ντιμπέιτ Παπανδρέου-Καραμανλή; Το Alter. Υποψιάζεστε το λόγο; Βρίσκεται ήδη σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την ταυτόχρονη μετάδοση ένος αντι-ντιμπέιτ με πρωταγωνιστή ποιον άλλον από το Γιώργο Μητσικώστα. O ίδιος μάλιστα έχει ήδη αρχίσει τις φωνητικές ασκήσεις και επιφυλάσσεται να μιμηθεί για πρώτη φορά μέχρι και την Ελλη Στάη (η αμφίεση και η περούκα έχουν ήδη βρεθεί). Βάζει δε και προσωπικά στοιχήματα ότι μετά το πρώτο τέταρτο, όπου όλοι προφανώς θα παρακολουθούν τους… πραγματικούς προεκλογικούς ήρωες, αμέσως μετά θα «γυρίσουν» στο δικό του αντι-ντιμπέιτ με τον ίδιο να εναλλάσσεται σε όλους τους ρόλους και να απαντά, όπως λέει, στα «καυτά» ερωτήματα που θα θέλαμε όλοι να κάνουμε στους κ. Καραμανλή και Παπανδρέου. H συνέχεια επί… της οθόνης.

Ελληνικό και τραμ…

Ευτυχώς που έχουμε και προεκλογικές περιόδους και μαθαίνουμε τις θέσεις των κομμάτων, για τα διάφορα θέματα. Ετσι ο Λευτέρης Ζαγορίτης μας γνωστοποίησε… σε προεκλογική του συγκέντρωση, ότι η Νέα Δημοκρατία λέει όχι στην οικοπεδοποίηση του Ελληνικού. Στους χώρους που απελευθερώθηκαν, θα δημιουργηθεί πρότυπο πάρκο και σε ένα μικρό ποσοστό εγκαταστάσεις αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα». Στην επόμενη προεκλογική συγκέντρωση, ο κ. Ζαγορίτης θα γνωστοποιήσει στους ψηφοφόρους, ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για το… τραμ.

Το πρώτο e-debate

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 70.000 επισκεπτών «έπιασε» η πρώτη ζωντανή πολιτική ηλεκτρονική συζήτηση (e-debate) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη μεταξύ των υποψηφίων στη B’ Αθηνών Αρη Σπηλιωτόπουλου (Ν.Δ.) και Νίκου Μεγγρέλη (ΠΑΣΟΚ). Τους δύο νέους πολιτικούς φιλοξένησε το portal e-go, τη συζήτηση παρακολούθησαν κατά μέσο όρο συνεχώς πάνω από 1.000 άτομα ενώ υπεβλήθησαν πολλές ερωτήσεις και δόθηκαν περισσότερες από 300 ομαδοποιημένες απαντήσεις. Τα δε θέματα που κυριάρχησαν ήταν η Παιδεία, η Υγεία, η ανεργία, η διαφθορά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή