Ενδοσκοπος

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν «ξεχνούν» τον αρχηγό…

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του κ. K. Σημίτη, ο οποίος όχι μόνο απότομα βρέθηκε σε μια γωνία της πολιτικής σκηνής, όπου στέκει ακίνητος εδώ και έναν μήνα, αλλά υποχρεώνεται επιπλέον να ακούει από το στόμα «συντρόφων» του, πρώην στενών συνεργατών του σχόλια πολιτικώς προσβλητικά για τον ίδιο και αρνητικά για την πρωθυπουργική θητεία του.

Ο κ. K. Σημίτης έχει τώρα λόγους για να εκτιμά πως αδικείται κατάφωρα από τις κρίσεις των σήμερα υποταγμένων στον κ. Γ. Παπανδρέου συναδέλφων του. O πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πληρώνει βεβαίως σήμερα λάθη στα οποία υπέπεσε και ως πρόεδρος κυβερνήσεων και ως πρόεδρος κόμματος, ιδιαιτέρως στη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του. Αλλά αυτό δεν αθωώνει τα στελέχη του κόμματος, που αυτήν την περίοδο δείχνουν την πλάτη τους στον έως προσφάτως πολιτικό προϊστάμενό τους και επιπλέον με διάφορους τρόπους προσπαθούν να «αποσυνδεθούν» από το σημιτικό παρελθόν.

Διάφοροι «εκσυγχρονιστές», λοιπόν, πρώην υπουργοί «ξέχασαν» σε χρόνο-αστραπή, ότι για χρόνια «λιβάνιζαν» τον κ. K. Σημίτη, τον χαρακτήριζαν «εθνικό κεφάλαιο» για τη χώρα, τον θεωρούσαν ως το «ισχυρό χαρτί» μιας ολόκληρης παράταξης και ως θεμελιωτή μιας νέας «ισχυρής Ελλάδας». Ξέχασαν ότι τον διαφήμιζαν ως υπόδειγμα μοντέρνου πολιτικού ηγέτη, εκφραστή μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκών προδιαγραφών «κεντροαριστεράς» και τόσο επιτυχημένο, ώστε να τον θεωρούν ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες άξιο για να καταλάβει υψηλά κοινοτικά αξιώματα.

Οι τελάληδες της «νεότητας»

Ολα τούτα έπαψε ξαφνικά να τα ακούει ο κ. K. Σημίτης. Οι κορδωμένοι, αλαζόνες, «εκσυγχρονιστές» του, αντιλαμβανόμενοι ότι το κόλπο της σημιτικής εικονικής πραγματικότητας της χώρας κρίθηκε από ορισμένες αθηναϊκές «ελίτ» ως μη αποτελεσματικό πλέον, αντιλαμβανόμενοι ότι οι προϊστάμενοι του συστήματος ΠΑΣΟΚ δίνουν όλη την υποστήριξή τους στον κ. Γ. A. Παπανδρέου, ταχύτατα άλλαξαν στολή και πέταξαν την παλιά, φθαρμένη «εκσυγχρονιστική» στον κάλαθο των πολιτικών αχρήστων.

Τώρα, τελάληδες της πολιτικής «νεότητας» που περιφέρει ο νέος αρχηγός τους οι θαρραλέοι αυτοί πολιτικοί άνδρες, μιλούν για «ρήξεις» και για «ανατροπές», για «ριζοσπαστικές αλλαγές» από τις οποίες έχει επείγουσα ανάγκη το κόμμα τους και η κοινωνία ολόκληρη. Τώρα, αυτοί οι χρήσιμοι στον νέο αρχηγό χαμαιλέοντες διδάσκουν ότι: αποτελεί δείγμα «αγκυλώσεως» η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στα όσα ίσχυαν και επί K. Σημίτη, έως πριν από λίγο καιρό, ότι τώρα μόνο το κόμμα τους αποκτά ένα «κοινωνικό-πολιτικό μέτωπο που διασφαλίζει νέες πλειοψηφίες», ότι τώρα η οικονομική πολιτική της «Χάρτας Σύγκλισης» του κ. Σημίτη πρέπει να υποστεί «δραστική αλλαγή» στο «μίγμα» της, ότι τώρα ευτυχώς λόγω του κ. Παπανδρέου, το κόμμα έρχεται σε επαφή με κοινωνικά ακροατήρια που «είχαν γυρίσει την πλάτη τους» στο ΠΑΣΟΚ.

Στα πολιτικά σκουπίδια, λοιπόν η περίοδος K. Σημίτη! Χάλια είχαν γίνει τα πράγματα επί των ημερών του και τώρα χρειάζεται μια «δραστική αλλαγή» τους, στην οποία θα προχωρήσει βεβαίως ο άξιος νέος αρχηγός! Ναι, «εκσυγχρονιστές» επί χρόνια, πολιτικά στηρίγματα του κ. K. Σημίτη τα λένε αυτά!

Η γομολάστιχα

Εντυπωσιακές, σίγουρα, αυτές οι επιδείξεις πολιτικού αμοραλισμού. Προκειμένου να μην μείνουν έξω από το νέο «παιχνίδι» που άρχισε στο ΠΑΣΟΚ, οι καταπληκτικοί αυτοί στυλοβάτες του «εκσυγχρονισμού», πρόδωσαν μέσα σε λίγα 24ωρα τον πρωθυπουργό τους, καταδίκασαν το «παρελθόν» του και χωρίς να κοκκινίζουν από ντροπή αποκαλύπτουν σήμερα, με τα ίδια τα λόγια τους, ότι συστηματικώς ψεύδονταν τα τελευταία χρόνια όταν διαβεβαίωναν τους Ελληνες πολίτες, ότι όλα γίνονται ωραία και πολύ σωστά για τη χώρα, ότι η ηγεσία K. Σημίτη με ένα τεράστιο εθνικό έργο στο ενεργητικό της ήταν η μόνη κατάλληλη να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο κύκλο «ανάπτυξης» σε μια τετραετία δίκαιης «διανομής» του παραχθέντος και αναμενόμενου να παραχθεί εθνικού πλούτου.

Τώρα άμεση ανάγκη για «δραστικές αλλαγές», για νέο οικονομικό πρόγραμμα (!!), για «καινοτόμες προτάσεις» από την ηγεσία Γ. A. Παπανδρέου! Κάτω από μια γομολάστιχα εξαφανίζεται το μέγα εθνικό έργο της ηγεσίας K. Σημίτη. Στον «αέρα» και τα οικονομικά σχέδιά του τα οποία ανακοινώθηκαν από αυτόν στη ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβριο!

Τα «κόλπα», οι «ρόμπες»

Ακυρώνουν, λοιπόν, χωρίς να το πολυσκεφθούν την τετραετία K. Σημίτη, που είναι και δική τους τετραετία οι «προβεβλημένοι» του ΠΑΣΟΚ στην πλειοψηφία τους. Ομως, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί σίγουρα να ισχυρισθεί από την πλευρά του, πως μιλούσε στη γλώσσα της αλήθειας, όταν διαφήμιζε τη «λαμπρή» τετραετία του, ούτε μπορεί να αρνηθεί ότι συνειδητά παραπλανούσε τον τελευταίο καιρό ακόμη και στενούς συνεργάτες του, «εκσυγχρονιστές», όταν διαβεβαίωνε τους πάντες με δημόσιες δηλώσεις του, πως ΑΥΤΟΣ θα είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προεκλογικώς. Για «σενάρια» και δημοσιογραφικές ανοησίες μιλούσαν οι εκπρόσωποι του κ. K. Σημίτη, όταν μέσα από κάποια «παρασκήνια» ξεπρόβαλαν προ μηνών πληροφορίες για κάποια επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στο κυβερνών κόμμα πριν από τις ερχόμενες εκλογές.

Εγινε «ρόμπα» και ο δυστυχής κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν υποχρεώθηκε να μεταφέρει το πρωθυπουργικό «κόλπο» στα MME, δηλώνοντας με το γνωστό ειρωνικό ύφος του στους δημοσιογράφους πως θα έπρεπε όλοι «να το πάρουν απόφαση» ότι με αρχηγό τον K. Σημίτη θα διεκδικήσει την εκλογική νίκη το ΠΑΣΟΚ. Εκτός «ίντριγκας» ο κ. X. Πρωτόπαπας όντως «έγραψε ιστορία» με τις δηλώσεις του…

«Κόλπο» στο «κόλπο», λοιπόν, όλοι στο ΠΑΣΟΚ των κ. K. Σημίτη και Γ. A. Παπανδρέου. «Ιντριγκες, υποκρισίες, χαμαιλεοντισμοί, πολιτικές μπουρδολογίες». Αυτόν τον «πολιτικό πολιτισμό» δημιούργησαν οι «εκσυγχρονιστές», οι οποίοι διοίκησαν το ΠΑΣΟΚ από το 1996. Και αν σήμερα ο κ. Σημίτης αδικείται από τους «συντρόφους» του, από τον εαυτό του ας ζητήσει εξηγήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή