Τα καθημερινά νέα της Αλεξάνδρας…

Τα καθημερινά νέα της Αλεξάνδρας…

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– «Συγγνώμην που σας ενοχλώ» η φωνή από την άλλη γραμμή ήταν ευγενική, και τόσο ο τόνος, όσο και το όλο ηχόχρωμα αναφερόταν σε κυρία περασμένης ηλικίας.

– Ναι, σας ακούω, η δημοσιογραφική συγκατάθεση (την οφείλουμε στους αναγνώστες που πληρώνουν για να διαβάσουν την εφημερίδα της επιλογής τους).

– Διαβάζουμε την «Καθημερινή», ο άνδρας μου κι εγώ, από χρόνια και μάθαμε και τα παιδιά μας να τη διαβάζουν… συνέχισε, λιγότερο διστακτικά η φωνή. «O λόγος που σας πήραμε είναι, μήπως σας περισσεύει εσάς χώρος, να απαντήσουμε από τη στήλη σας, «το άθροισμα των 550 ευρώ που παίρνει ένας συνταξιούχος, πώς καλύπτει τον μήνα», ερώτηση που έκανε ο κ. Ευαγγελάτος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου. Επειδή δεν απαντήθηκε και μείναμε και πάλι με τις καλές προθέσεις του κ. Παπανδρέου της «Νέας Εποχής», είπαμε να την απαντήσουμε εμείς».

– Σας ακούω και σημειώνω…

– Λοιπόν, ο σύζυγός μου είναι συνταξιούχος του TEBE, εργάστηκε σε δικό του μαγαζί 50 χρόνια και παίρνει σύνταξη 550 ευρώ τον μήνα. Από αυτά πληρώνουμε -εγώ είμαι οικοκυρά, δεν έχω σύνταξη- τους λογαριασμούς του OTE, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και τα φάρμακα που παίρνουμε από το IKA. Δεν περισσεύει τίποτε άλλο για να περάσουμε τον μήνα. Εάν δεν είχαμε τα παιδιά μας που συνεισφέρουν με τη σειρά τους, όπως κάναμε εμείς για την οικογένειά μας τόσα χρόνια, θα μέναμε νηστικοί. Κι έχουμε και δικό μας σπίτι, άρα δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός μας με ενοίκιο. Επειδή όμως θα θέλαμε να είμαστε αυτεξούσιοι, να μην επιβαρύνουμε τα παιδιά μας, σας λέμε και να το γράψετε, πως με την EOK και την ONE, τα περήφανα γηρατειά λέμε «το ψωμί ψωμάκι» με αυτές τις συντάξεις. Να σας πω μερικές τιμές της καθημερινότητας; Ισως να τις ρωτούσαν στους πολυσπουδαγμένους πολιτικούς αρχηγούς μας οι γυναίκες δημοσιογράφοι, εάν είχαν πάρει μέρος… Λοιπόν, το κιλό το ψωμί έχει στον φούρνο 1,10 λεπτά, 55 λεπτά η φραντζόλα. Το λάδι 4,50 ευρώ το λίτρο. Το γάλα 1,25, η ζάχαρη 95 λεπτά το πακέτο, ο καφές 80 λεπτά, το ένα αβγό 17 λεπτά, τα έξι 1 ευρώ, τα μήλα 1,70 (τα εισαγωγής είναι φθηνότερα από τα ελληνικά), οι μπανάνες 1,5 ευρώ το κιλό. Δεν μιλάμε για κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, ούτε για τα λαχανικά που έκαναν «φαρμακείο» τη λαϊκή αγορά! Με ακούτε;

– Πάντα…

– Αυτά είναι τα νέα της καθημερινότητας, με αυτές τις τιμές κονταροχτυπιόμαστε, ιδίως εμείς οι γυναίκες που έχουμε την ευθύνη του «τι θα φάμε σήμερα», με τη σύνταξη του συζύγου που εργάστηκε και έδινε κρατήσεις μισό αιώνα. Επειδή είπε ο κ. Καραμανλής πως «οι γυναίκες είμαστε σε αναλογία, πάνω από τον μισό του πληθυσμού», γράψτε, αυτά λοιπόν τα νέα της Αλεξάνδρας. Αλεξάνδρα με λένε. Χαίρετε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή