Τη μηχανοργάνωση του Κέντρου της ΕΛΕΠΑΠ έκανε δωρεά το Ιδρυμα Ωνάση

Τη μηχανοργάνωση του Κέντρου της ΕΛΕΠΑΠ έκανε δωρεά το Ιδρυμα Ωνάση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανοίγει δρόμους» με την ανέγερση της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» σε ιδιόκτητο οικόπεδο, στη Συγγρού, με ίδια κεφάλαια και χωρίς καμία χρηματοδότηση ή επιχορήγηση από το Δημόσιο ή την E.E. το Ιδρυμα Ωνάση. Ηδη δημιουργείται νέα κατάσταση πραγμάτων και για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου όλες οι μετακλήσεις και παραστάσεις γίνονται με χορηγούς. Γιατί, όπως δηλώθηκε υπεύθυνα, στην τελετή θεμελίωσης της «Στέγης», «όταν θα λειτουργήσει στα τέλη του 2006, ό,τι παρουσιάζει θα χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Ωνάση». Και τώρα, στον τομέα της φιλανθρωπίας μπαίνει το ίδιο πνεύμα. Σημασία έχει να ωφεληθούν τα ανάπηρα παιδιά, γιατί με τη δωρεά της μηχανοργάνωσης θα λειτουργήσουν καλύτερα οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, θα βελτιωθεί το όλο έργο της ΕΛΕΠΑΠ το οποίο τιμήθηκε με παράσημο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την άξια πρόεδρο κ. Μαίρη Διαμαντοπούλου-Καρέλλα. Στις 3 Μαΐου 2004 το Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ διοργάνωσε τιμητική τελετή, με την επίδοση πλακέτας στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Στέλιο A. Παπαδημητρίου, ευχαριστώντας τον, καθώς και τους δύο αντιπροέδρους κ. Παύλο Ιωαννίδη και Απόστολο Ζαμπέλα, «για τη μεγάλη αυτή Δωρεά, που κατατάσσει το Ιδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» στη χορεία των μεγάλων ευεργετών της ΕΛΕΠΑΠ». Το όνομα του Ιδρύματος χαράχθηκε ήδη στην πλάκα των μεγάλων ευεργετών, «χάρις στους οποίους η ΕΛΕΠΑΠ επιτελεί το πολύπλευρο έργο της, προσφέροντας θεραπεία, εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρίες», όπως είπε η πρόεδρος.

Η δωρεά για τη μηχανοργάνωση του Κέντρου της ΕΛΕΠΑΠ στην οδό Κόνωνος 16, Αθήνα, είναι ύψους 150.000 δολαρίων, πληρώθηκε δε σε ευρώ, αφού πρώτα το Ιδρυμα έκανε μελέτη για τις ανάγκες του Κέντρου, συνεργάστηκε με την εταιρεία που έκανε τη μηχανοργάνωση και μερίμνησε για την καλή λειτουργία. Και τότε «πλήρωσε τον λογαριασμό -όπως θα έλεγε ο Αριστοτέλης Ωνάσης- άμα τη παραδόσει». «Εκ μέρους του Δ.Σ. των εργαζομένων και των παιδιών μας, η ΕΛΕΠΑΠ εκφράζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος για τη δωρεά αυτή, που λόγω των οικονομικών δυσκολιών θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί», όπως είπε η κ. Μαίρη Διαμαντοπούλου-Καρέλλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή