Από τον κομματικό μηχανισμό ή από την κοινωνία;

Από τον κομματικό μηχανισμό ή από την κοινωνία;

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη νεοεκλεγείσα γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (φαντάζεσθε ένα ξένο σύντροφο να προφέρει αυτό το όνομα!) μέχρι προχθές δεν είχα ακούσει τίποτα, αγνοούσα και το όνομά της, υποθέτω και η πλειοψηφία των Ελλήνων. Για να μάθω περισσότερα, ρώτησα τον συνάδελφο και φίλο Σταύρο Λυγερό, ο οποίος παρακολουθεί τα του ΠΑΣΟΚ από της ιδρύσεώς του. Μου είπε τα καλύτερα λόγια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του: ότι είναι νέα, μορφωμένη, ικανή, έντιμη και αξιοπρεπής.

Ρώτησα τι δουλειά κάνει, πιστεύοντας ότι ο πολιτικός τίτλος αναφέρεται σε αξίωμα και όχι σε επάγγελμα. Π.χ. ο βουλευτής πιστεύω ότι είναι αξίωμα και όχι επάγγελμα. Μου είπε ότι η νεοεκλεγείσα γραμματεύς δεν άσκησε μέχρι σήμερα κανένα από τα γνωστά επαγγέλματα, ότι τώρα από την ηλικία των 17-18 ετών δουλεύει για το κόμμα (χαρά στο κουράγιο της), δηλαδή στον μηχανισμό του κόμματος. Αυτό είναι το επάγγελμά της, είναι, ας πούμε «επαγγελματίας κομματικός».

Οσοι την εξέλεξαν, πιθανόν να θεωρούν αυτήν την ενασχόληση και την κομματική εμπειρία που απεκόμισε, ασφαλώς σε συνδυασμό με τα άλλα της προσόντα, πολύτιμα στοιχεία για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Ισως να έχουν δίκαιο και να αποδειχθεί στο μέλλον.

Παραμένει, όμως, το ερώτημα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα άλλα κόμματα: Ποια είναι η πηγή από την οποία ένα κόμμα αντλεί τα στελέχη του; O μηχανισμός του κόμματος ή η κοινωνία στην οποία απευθύνεται και με την οποία συνδέεται ασκώντας ένα από τα γνωστά επαγγέλματα, όπου διακρίνεσαι και για τις επιδόσεις σου άλλα και για την κοινωνική παρουσία σου; Εκεί βρίσκεται το πραγματικό και σκληρό πεδίο για να δώσεις τη μάχη της πολιτικής προβολής και να αναδειχθείς σε πολιτικό ηγέτη, πέρα από την εκλογή σου από κεντρικά κομματικά όργανα που σε μέγιστο βαθμό είναι άνωθεν ελεγχόμενη.

Αναρωτιέμαι ποιες πολιτικές και ιδεολογικές μάχες έδωσε η νέα γραμματεύς του ΠΑΣΟΚ που να έχουν αξιολογηθεί από το κόμμα της και φυσικά από τον λαό!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή