Σεμνά και εικονικά

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι επιμένουν -αναιτίως και με μοναδικό αποτέλεσμα την απογοήτευσή τους- να θυμούνται τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις πρώτες μετεκλογικές «δεσμευτικές» εξαγγελίες, σίγουρα δεν θα έχουν λησμονήσει το «στοίχημα» κατά της διαπλοκής που είχε θέσει (ή, για να ακριβολογούμε, ισχυριζόταν ότι θα θέσει) η νεοδημοκρατική κυβέρνηση. H αλήθεια είναι ότι έπεσαν κάποιες μπαταριές περί «βασικού μετόχου» και άλλων τινών, ο θόρυβός τους όμως δεν τάραξε κανένα και τίποτε· χωρίς σωστή προετοιμασία (αν αυτό ήταν εσκεμμένο ή όχι, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε), ήταν βέβαιο ότι αντί για δάφνες θα προέκυπταν στάχτες. Στάχτες φαίνεται ότι θα καταντήσουν και οι διαβεβαιώσεις («κάθετες» φυσικά, μιας και η Ν.Δ. έχει ήδη υιοθετήσει την αργκό του ΠΑΣΟΚ) ότι δεν θα καταλυθεί το ασυμβίβαστο που αφορά το «Στοίχημα». Κάπου ανάμεσα στο ηθικοπολιτικό «στοίχημα» και στο ποδοσφαιρικό «Στοίχημα» χάθηκε η όρεξη εναντίωσης στη διαπλοκή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, πάντως, για το μόνο που νοιάζεται μήπως και χαθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, είναι η εικόνα. «Πρέπει να ξεπεράσουμε τα ασυμβίβαστα χωρίς να χάσουμε την ηθική εικόνα. Θα μελετήσουμε τα πάντα», διεκήρυξε. Τι σημαίνει αυτό, σε απλούστερα (ή «πολιτικότερα») Ελληνικά; Πρώτον, ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει πρωτίστως (αν όχι αποκλειστικά) είναι η εικόνα, το φαίνεσθαι, η βιτρίνα· να πάρει το ασυμβίβαστο την άγουσα προς τα αποδυτήρια αλλά αυτό να γίνει σεμνά και ταπεινά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Να ξεχάσουμε τους λεονταρισμούς αλλά να συνεχίσουμε να φοράμε τη λεοντή. Να στείλουμε το μήνυμά μας στον κατεξοχήν ενδιαφερόμενο, ότι δηλαδή θα βρεθεί φόρμουλα να μη μείνει έξω από το προσοδοφόρο παίγνιον, να μας αντιγυρίσει αυτός το δικό του μήνυμα (ήδη ο ραδιοφωνικός σταθμός του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού οδηγείται στη σιγή, για να μην οχλεί την κυβέρνηση) κι έτσι το «ντέρμπι» να λήξει πριν καν αρχίσει.

Για να μην υπάρξει, πάντως, σπέκουλα με την «παρακαμπτήρια» φόρμουλα στην οποία καταλήγουν οι κυβερνητικοί «μελετητές», πρέπει τα πράγματα να αποσαφηνιστούν ακόμα περισσότερο. Να δικαιούνται, δηλαδή, να συμμετέχουν στο Στοίχημα οι πάντες (ακόμα κι αν είναι ιδιοκτήτες ομάδας και ταυτόχρονα της εταιρείας που οργανώνει το τυχερό παιχνίδι) υπό την αυστηρότατη προϋπόθεση ο σύλλογός τους να κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα, να έχει στη σύνθεσή του παίκτη που το όνομά του να αρχίζει από Ριβάλ -κι ας τελειώνει όπου θέλει-, το δε γήπεδό του να φέρει το όνομα αγωνιστή του ’21. Να δούμε τότε, θα τολμήσει κανείς να μιλήσει για φωτογραφικές διατάξεις;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή