Προεδρικό Μέγαρο – Μαξίμου σημειώσατε 1

Προεδρικό Μέγαρο – Μαξίμου σημειώσατε 1

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη κίνηση στο Προεδρικό Μέγαρο, έξω και μέσα από τη μαύρη καγκελόπορτα, με Τύπο και κανάλια να περιμένουν για δηλώσεις τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτα Κακλαμάνη – που πολλοί τον έχουν για σίγουρο δήμαρχο Αθηναίων, εάν η Ντόρα αποφασίσει να πάει σε υπουργείο. Και τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Πέτρο Τατούλη, που κι οι δυο τους έγιναν, χθες, δεκτοί, για πρώτη φορά, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Αντίθετα, απέναντι -το δείχνουν και οι φωτογραφίες- ερημιά επικρατούσε έξω από του Μαξίμου, ιδίως αφού στις δωδεκάμισι έφυγε με το αυτοκίνητο ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής… Ωρα 12 ακριβώς, ο υπουργός κ. Νικήτας Κακλαμάνης μπαίνει από την κυρία είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, δημοσιογράφοι και συνεργείο της EPT είναι ήδη μέσα στο προεδρικό γραφείο. Ορθιος στην πόρτα, ως καλός οικοδεσπότης, ο Πρόεδρος κ. Παπούλιας τον υποδέχεται με χειραψία θερμή και τον οδηγεί στο σαλονάκι για μια κατ’ ιδίαν συζήτηση. O υπουργός κρατάει έναν πορτοκαλί φάκελο που τον αφήνει πάνω στο τραπεζάκι. «Συγχαρητήρια» για την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα του υπουργείου Υγείας, λέει ο κ. Παπούλιας «αχρείαστες να ‘ναι οι υπηρεσίες μας», χαμογελά ο υπουργός αλλά ο Πρόεδρος έχει έτοιμη την απάντηση «ας είναι καλές και ας είναι αχρείαστες»! H συζήτηση συνεχίζεται, ο Πρόεδρος δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον αριθμό των 13.000 συνέδρων στο «Ειρήνης και Φιλίας» για το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαβήτη, ο κ. Κακλαμάνης θυμίζει ότι η προσπάθεια ξεκίνησε επί υπουργίας Γιώργου Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «οι καλές πρωτοβουλίες πρέπει να συνεχίζονται».

Στην έξοδο ο κ. Κακλαμάνης έκανε δήλωση διευκρινιστική για το επίδομα θέρμανσης, ακολουθώντας την πρωθυπουργική οδηγία. «Και να ‘στε σίγουροι, πως όταν είναι καιρός να παρθούν οι αποφάσεις, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ούτε οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι ούτε οι πλούσιοι πλουσιότεροι…»

Κοιτά αλλού η «Μόνα Λίζα»;

Αιφνιδίασε ο υφυπουργός κ. Πέτρος Τατούλης, γιατί ήρθε από τη Βασιλέως Γεωργίου B΄, την πίσω πόρτα, όπως και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – εκεί, γιατί είχαν αποκλείσει την κυρία είσοδο οι καταληψίες του κτιρίου της ΥΦΑΝΕΤ. Τον υποδέχθηκε, και τον οδήγησε στο Προεδρικό Γραφείο ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης κ. Κώστας Γεωργίου. Θερμή χειραψία με τον Πρόεδρο, χαμόγελα αμφίδρομα, και στον καναπέ η συζήτηση άρχισε με τον κ. Τατούλη να μεταφέρει στον κ. Παπούλια τα θερμά λόγια που είπε ο γενικός διευθυντής της UNESCO στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι, για τον Πρόεδρο κ. Παπούλια, που ήταν παρών σε συνέδριο της UNESCO στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Πρώτη φορά μάς τίμησε Ελληνας Πρόεδρος Δημοκρατίας», είπε στον κ. Τατούλη και εκείνος το μετέφερε στον κ. Παπούλια που το άκουσε, χωρίς να το σχολιάσει. H συνάντηση στο Παρίσι έγινε για την απονομή του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» για τη διάσωση και διατήρηση των πολιτιστικών τοπίων. Το βραβείο κέρδισε το μικρό ιρανικό χωριό Maymand σε υψόμετρο 2.200 μέτρα, το απένειμε ο κ. Κοϊχίρο Ματσουούρα στον μόνιμο αντιπρόσωπο του Ιράν στην UNESCO. Στη συνάντηση Τατούλη – Ματσουούρα συζητήθηκε και το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. «Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τη Μόνα Λίζα χωρίς τα μάτια της», είπε ο κ. Τατούλης και ο Ματσουούρα τον διαβεβαίωσε ότι η UNESCO δεν πρόκειται να παύσει να ενδιαφέρεται για το μεγάλο αυτό θέμα «ανεξάρτητα των δυσκολιών που υπάρχουν»… Αυτά από μια Δευτέρα, που βρήκε όλη την Αθήνα στο πόδι, από πρωτάκια ώς Πρόεδρο Δημοκρατίας, με τις διακοπές ανάμνηση πλέον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή