Μια Δευτέρα ξεχωριστή…

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία! Για τα πρωτάκια, σταθμός στη ζωή τους ο αγιασμός στην αυλή του σχολείου! Σφιχτά από το χέρι τη μαμά, αλλά εκείνη μένει έξω, στην αυλόπορτα, και εκείνα προχωρούν μέσα, με την Κυρία Δασκάλα νέο σημείο αναφοράς, φύλακα άγγελο και το μαγικό πρόσωπο που θα τα μάθει να διαβάζουν, να γράφουν – μεγάλη στροφή σε μια ζωή πέντε έξι χρόνων! Γι’ αυτό, στη δροσιά -32 βαθμοί η θερμοκρασία, χθες, στην Αθήνα- του Εθνικού Κήπου, στα παγκάκια και στα δρομάκια έβλεπε κανείς μπαμπάδες με τα μικρά γιατί η μαμά είχε συνοδεύσει τα μεγαλύτερα στο σχολείο!

«Πα! Πα! Πα!» οι πάπιες στη λιμνούλα, διαμαρτυρίες έντονες. «Πού πήγαν τα παιδιά σήμερα; Ποιος τα πήρε μακριά μας; Ποια χεράκια θα μας ταΐσουν κομμάτια από το κουλούρι τους, και δώσ’ του «Πα! Πα! Πα!». Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή, ότι ειδικά, αυτήν τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, μετά το έντονο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, που τράβηξε την προσοχή όλων των καναλιών, πρώτα «για τον γάμο του Μάκη με την Κιμ» και μετά για την πρωθυπουργική ομιλία στα εγκαίνια της Εκθεσης της 70ής ΔΕΘ και της συνέντευξης Τύπου, live, το μεσημέρι της Κυριακής, οι πάπιες αποφάσισαν να διεκδικήσουν και αυτές το δικαίωμα «να μην κάνουν την πάπια» για τα τόσα καυτά θέματα που θα χρειαστεί να εξαντληθεί η τετραετία για να βρουν την ποθητή λύση. Και βγήκαν και αυτές να διαδηλώσουν το δίκιο τους ηχηρά, βροντερά και μονότονα πριν επιστρέψουν στη λιμνούλα της καθημερινότητάς τους…

Αλήθεια, πού ξανακούστηκε να διακόπτεται το δελτίο ειδήσεων – όπως συνέβη στο Alter το Σάββατο το βραδάκι, για να μεταδοθούν σκηνές από τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη; Τα μηχανάκια της τηλεθέασης ξέρουν ποιο θέμα σε ποια χρονική στιγμή είχε τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα!

Διέκοψαν την προσέλευση των καλεσμένων, live κι αυτή, για τα επεισόδια, με φωτιές και ξύλο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πα! Πα! Πα!

«Αφησαν τον γάμο, που λέει κι ο λαός, να πάνε για… διεκδικήσεις!» «O γάμος μας είναι κοινωνικό γεγονός, οικογενειακό γεγονός, αλλού πρέπει να στραφεί η προσοχή», μεγαλόψυχος στην ευτυχία του ο γαμπρός μίλησε στις κάμερες, να πάνε αλλού, αλλά τα κανάλια, εκτός από εκείνο, το αγαπημένο της EPT και της NET, δεν του ‘καναν το χατίρι. Μάκης, Κίμ, Πασχάλης Τερζής, Πέγκυ Ζήνα και ξερό ψωμί – να τι θέλει η Τι-Βι»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή