H Ελληνική Εταιρεία γιόρτασε στο Γκολφ Γλυφάδας την επιτυχία των στόχων της για Περιβάλλον και Πολιτιστική Κληρονομιά…

H Ελληνική Εταιρεία γιόρτασε στο Γκολφ Γλυφάδας την επιτυχία των στόχων της για Περιβάλλον και Πολιτιστική Κληρονομιά…

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H αγάπη ουδέποτε εκπίπτει, ιδίως όταν είναι η αγάπη για την πολιτιστική μας κληρονομιά και για το περιβάλλον που κρατάει τα μέλη και τους φίλους της Ελληνικής Εταιρείας, ενωμένους στην κοινή προσπάθεια… Οπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Εταιρεία έδωσε το βροχερό βράδυ της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου τον ετήσιο χορό της στον χώρο του Γκολφ Γλυφάδας. H βροχή έβαλε τα τραπέζια μέσα στις ευρύχωρες αίθουσές του, με τις βεράντες να δίνουν διέξοδο για συζητήσεις και ανταμώματα στο μεστό τρίωρο και πλέον που διήρκεσε η βραδιά, με καθιστό δείπνο και δύο υπουργούς να την τιμούν, τον υπουργό Τουρισμού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στο τραπέζι της σκηνοθέτου, συνιδρύτριας της Ελληνικής Εταιρείας κ. Λυδίας Καρρά και τον υπουργό Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη στο τραπέζι του δραστήριου μέλους και υπεύθυνης Επικοινωνίας κ. Μάτι Ιγκον. O πρόεδρος κ. Κώστας Καρράς είχε στο δικό του τον βουλευτή κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη και τη σύζυγό του, ενώ στα τιμητικά τραπέζια ήταν ο νέος βουλευτής Κερκύρας κ. Νίκος Γεωργιάδης και πολλοί πρέσβεις που στηρίζουν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας. Ανάμεσά τους, ο πρέσβης της Ελβετίας κ. Πιέρ Μονό, ο πρέσβης της Αυστρίας dr Herbert Kroel, ο πρέσβης της Ουγγαρίας κ. Csaba Koržsi και πολλοί χορηγοί και ευεργέτες της Ελληνικής Εταιρείας, όπως ο κ. Χρήστος Λεμός με τη σύζυγό του Καλλιόπη, η κ. Ρέστη, η κ. Φωτεινή Γ. Λιβανού, η γενική γραμματεύς κ. Λούλα Κέρτσικοφ, ο κ. Γιώργος Δαυίδ με τη σύζυγό του Καίτη, το ζεύγος Γιώτη, ο Απόστολος και η Μαρία Δοξιάδη, το ζεύγος Μερκούρη, η κ. Μαρίκα K. Λύρα με τον γιο της κ. Γιάννη K. Λύρα, τον καθηγητή Γιώργο Ανδρουλάκη και τη σύζυγό του Γιούλα, τον Σωτήρη και την Ισαβέλλα Παπαπολίτη και τα παιδιά της Καλλιρρόη και Νίκο Οικονόμου.

Κατάμεστες οι αίθουσες με πολιτικούς, διπλωμάτες, επιστήμονες, καθηγητές, συγγραφείς και νεολαία – ανάμεσά τους ο Γιάννης και η Αλεξάνδρα Καρρά. Κανέναν δεν κράτησαν μακριά τα πρωτοβρόχια κι όταν ο πρόεδρος της Ελλ. Εταιρείας κ. Κώστας Γ. Καρράς έδωσε από του βήματος τα τόσο σημαντικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε μαζί με τα νέα που ετοιμάζονται να δοθούν στη δημοσιότητα μέσα από χορηγίες των Ιδρυμάτων Αναστάση Λεβέντη, Σταύρου Νιάρχου, και που όλα δείχνουν ότι το περιβάλλον και η έγνοια για την προστασία του, χάρις στο συνεπές έργο της, απέκτησε βαθιές ρίζες στους Ελληνες. Μήπως είναι καιρός να τιμηθεί με τις διακρίσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας ένας θεσμός που έχει να παρουσιάσει ένα τόσο πολυσχιδές έργο στον τομέα προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς; Εάν κρίνει κανείς από το πλήθος και το πάθος που συναντά ένας παρατηρητής σε όλες τις εκδηλώσεις της, από Ελληνες και ξένους, όπως και στο ετήσιο event της Πέμπτης, η τιμητική διάκριση έχει ήδη δοθεί… Φωτογραφίες από την απόλυτα επιτυχημένη βραδιά, δίνουν το ευχάριστο κλίμα που επικράτησε. Οσο για τη συνέπεια στόχου, αυτή αποδείχθηκε και από τον… λαχνό. Κέρδισαν διήμερες διαμονές οι τυχεροί σε παραδοσιακούς ξενώνες του Πηλίου, της Ζαγοράς, της Ρόδου, της Κεφαλληνίας, στο «Δώμα» Χανίων, στην Υδρα, στο «Ελούντα» Λασιθίου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή