Φασιανός και Ποδηλάτης Ερμής στο Μπέλφαστ με το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού

Φασιανός και Ποδηλάτης Ερμής στο Μπέλφαστ με το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χελιδόνια που σπαθίζουν τον αέρα έχουν φύγει πια για θερμότερους τόπους, αλλά στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας φθάνουν ο Ποδηλάτης Ερμής, οι θεοί Δίας, Ποσειδών, Διόνυσος και Αίολος και μαζί τους και ο ζωγράφος που τους φιλοτέχνησε, ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός. Θα παραστεί σε μια ακόμη έκθεσή του «Εργα σε Χαρτί», στο πλαίσιο πάντα του «Greece in Βritain» που διοργανώνει η ελληνική πρεσβεία και η μορφωτική σύμβουλος κ. Βάνα Σολομωνίδου. Πέρυσι, η ίδια Εκθεση έγινε με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο, ενώ φέτος σειρά έχει στο Μπέλφαστ, σε διοργάνωση πάλι του ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού μαζί με το Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Queen’s στο Μπέλφαστ και της Gormiey’s Fine Art στις αίθουσές της στο 251 Lisburn Road.

H έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 6 Οκτωβρίου, και μαζί με τα έργα σε χαρτί ο Φασιανός δείχνει και την ειδική έκδοση από γραμματόσημα που σχεδίασε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2003 καθώς και τα ασημένια κοσμήματα που δημιούργησε για την Εθνική Πινακοθήκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή