H βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας τίμησε τα 50χρονα του «Μητέρα»

H βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας τίμησε τα 50χρονα του «Μητέρα»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα χρόνια προσφοράς στο παιδί, τη μητέρα και την οικογένεια γιορτάζει φέτος το Κέντρο Βρεφών «H Μητέρα». Το κέντρο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εργο του είναι η φροντίδα και η προστασία των εγκαταλελειμμένων παιδιών, των αγάμων μητέρων και των παιδιών σε οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Σήμερα το «Μητέρα» προσφέρει φροντίδα και θαλπωρή σε 100 παιδιά, ενώ με το πρόγραμμα αναδοχής χαρίζει οικογενειακή ζεστασιά σε 106 παιδιά με σοβαρές αναπηρίες. Ενας «δεσμός καρδιάς» τιμάται φέτος για την 50χρονη προσφορά του. Και στην πανηγυρική εορταστική εκδήλωση της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και ήρθε, ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η οποία ως νεαρή πριγκίπισσα φοίτησε για ενάμιση χρόνο στο Κέντρο Βρεφών «H Μητέρα». Στην πρωινή της επίσκεψη συνάντησε την καθηγήτριά της και όλες τις τότε συμμαθήτριές της. Πλαισιωμένη από τον υπουργό κ. Νικήτα Κακλαμάνη, τον υφυπουργό κ. Γ. Κωνσταντόπουλο και τη γενική γραμματέα κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου επισκέφθηκε με συγκίνηση τους χώρους, μίλησε με παιδιά και λειτουργούς και άκουσε με προσοχή τη νέα κοινωνική εκστρατεία, που προβάλλει το υπουργείο με κεντρικό μήνυμα «Εάν υπάρχει χώρος στην καρδιά, υπάρχει και στο σπίτι σας». Και το βράδυ διοργανώθηκε μια μελωδική γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στα παιδιά του Κέντρου Βρεφών «H Μητέρα». Από σκηνής μίλησαν η πρόεδρος του «Μητέρα» κ. Μάρω Κοντού και ο υπουργός κ. Νικήτας Κακλαμάνης ενώ παρέστησαν η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα.

Η Δήμητρα Γαλάνη με τη φωνή και την ερμηνεία της και ο Λάκης Λαζόπουλος δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα, με ευπρέπεια και σεβασμό στον σκοπό του εορτασμού. Χαμογελαστοί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την ωραία Νατάσα στο μπράτσο του, ως γονείς διδύμων, είχαν κι αυτοί την πείρα και τη χαρά του γονιού, όπως και οι επώνυμοι παριστάμενοι, η κ. Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη, η κ. Μαριάννα Λάτση με τον Νίκο Κούρκουλο, το ζεύγος Βαγγέλη Χρόνη, η ωραία φιλοξενουμένη τους κ. Ρεμπέκα Γουάνκ. Για την επιτυχή συνέχεια του θεσμού και του κοινωνικού στόχου της αναδοχής εργάζονται, και θα εργασθούν, ο υπουργός κ. Νικήτας Κακλάμανης, οι υφυπουργοί κ. Αθ. Γιαννόπουλος και Γιώργος Κωνσταντόπουλος και η δραστήρια και οργανωτική γενική γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, γνωστή από τα Special Olympics.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή