Αραβικά και άλλα, επίσημα, ειρηνικά…

Αραβικά και άλλα, επίσημα, ειρηνικά…

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 38 βαθμούς υπό σκιάν η επίσημη και πρώτη, επίσκεψη του Ελληνα Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια στις πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες του Περσικού Κόλπου. Τον συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Πέτρος Δούκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης. Διήμερη η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, ο βασιλιάς Abdullah Bin Abdul Aziz al Saud παρέθεσε δείπνο στην κατοικία στο Ριάντ, στη διάρκεια του οποίου τον παρασημοφόρησε, όπως δείχνει η φωτο 1. Και στη συνέχεια, φωτό 2, οι δύο ηγέτες πέρασαν για το παραδοσιακό τσάι, με τελετουργικό τρόπο.

Τα αραβικά εμιράτα του Κατάρ, όπου ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχ Χάμαντ τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια στο Μπαχρέιν, όπου στη φωτο 3 βλέπουμε τον βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad Bin Isa Al-Khalifa με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο πλευρό του στην επιθεώρηση της Βασιλικής Φρουράς στα Βασιλικά Ανάκτορα του Μπαχρέιν, χθες Τρίτη.

Εμείς εδώ, δροσιά και Πρωτομαγιά, εκεί ζέστη αλλά και θερμές δηλώσεις φιλίας και συνεργασίας, σύναψη συμφωνιών αλλά και υποσχέσεις για επενδύσεις, τουρισμό, μαρίνες.

Εκείνοι, οι πλουσιότεροι του κόσμου ελέω πετρελαίου, εμείς, με τον καλό μας τον καιρό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή