Derek Jarman: Αρχίζει απόψε το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον «Απόλλωνα»

Derek Jarman: Αρχίζει απόψε το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον «Απόλλωνα»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε, ώρα 8 μ.μ., τα εγκαίνια του αφιερώματος στον σκηνοθέτη κινηματογράφου, διανοητή, συγγραφέα, εικαστικό, που άφησε πλούσιο έργο πεθαίνοντας σε ηλικία 52 ετών από έιτζ, με την υπέρτατη αξιοπρέπεια ότι ποτέ και κανέναν δεν φοβήθηκε και ήταν πάντα ο εαυτός του, αυτό που αποκαλούν σήμερα οι μελετητές του έργου του «αναγεννησιακός καλλιτέχνης». Χάρη στην εμπνευσμένη συνεργασία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Βρετανικού Συμβουλίου μπορούμε όλοι να γνωρίσουμε το πρωτοποριακό έργο του Τζάρμαν σε όλες του τις πτυχές.

Απόψε, στον κινηματογράφο «Απόλλων» της Σταδίου θα προβληθούν: 18.00-20.00 «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον» του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, 20.00-22.00 «Καραβάτζιο», η ταινία του Ντέρεκ Τζάρμαν, παρουσία του παραγωγού του James Mackay και 22.00-24.00 «Το Χάραμα» του Αλέξη Μπίστικα, του νέου σκηνοθέτη που είχε το ίδιο τέλος, και που η μικρού μήκους ταινία του, «Το Ξέφωτο», με πρωταγωνιστή τον Ντέρεκ Τζάρμαν, που γυρίστηκε στο Χάμστεντ Χιθ του Λονδίνου στις 3 Ιουνίου 1993 – θα προβληθεί αύριο, Παρασκευή, 20.00-22.00, μαζί με το «Wittgenstein» του Ντέρεκ Τζάρμαν και με την ταινία «The last of England» του Τζάρμαν, που θα κλείσει το πρόγραμμα της Παρασκευής. Το αφιέρωμα στον Τζάρμαν περιλαμβάνει τις ταινίες του «Sebastian» Σάββατο 6/5, «The Tempest» Κυριακή 7/5, το ανεικονικό «Blue», Δευτέρα 8 Μαΐου, το «Glitterbug – The Queen is dead» και «Αγγελικοί διάλογοι» την Τρίτη 9/5 και, τέλος, «O κήπος», Τετάρτη 10/5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή