Κλίμα ευρωπροσμονής για τον 51ο Διαγωνισμό Τραγουδιού στην Ολυμπιακή Αθήνα

Κλίμα ευρωπροσμονής για τον 51ο Διαγωνισμό Τραγουδιού στην Ολυμπιακή Αθήνα

4' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision! Στις 18 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, γίνεται ο ημιτελικός και στις 20 Μαΐου, Σάββατο, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του OAKA ο τελικός που θα αναδείξει το τραγούδι της νικήτριας ευρωπαϊκής χώρας! Και επειδή ώς τώρα δεν βοηθούσε ο καιρός, είναι και οι πορείες που κλείνουν κάθε μέρα το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας, βγήκαν τα ανεμίζοντα πανό με το σήμα της Eurovision και τους χορηγούς στους στύλους των οδών Βασιλίσσης Σοφίας – Κηφισίας, που οδηγούν στα Ολυμπιακά Ακίνητα για να μας θυμίσουν τα παλιά μεγαλεία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ώστε να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα προσμονής. Εχουν ήδη φθάσει ξένοι δημοσιογράφοι, αναμένονται 1.600 από το εξωτερικό και έχουν ήδη διαπιστευθεί 400 από τον ελληνικό Τύπο και Media, σύνολο 2.000. Αριθμός εντυπωσιακός για ένα μουσικό πανηγύρι, με τηλεοπτική – δορυφορική κάλυψη και πέραν της Ευρώπης, σε όλο τον κόσμο. Ηδη έχουν έρθει και από τις ΗΠΑ παρατηρητές για να δουν πώς οργανώνεται ο διαγωνισμός, κάτι θα ‘χουν στον νου τους για την ήπειρό τους… Ως περυσινή νικήτρια χώρα με την Ελενα Παπαρίζου και το τραγούδι «My number one», των Χρήστου Δάντη – Ναταλίας Γερμανού η Αθήνα είναι, φέτος, η διοργανώτρια χώρα και η ελληνική συμμετοχή γίνεται με την Αννα Βίσση και το τραγούδι του Νίκου Καρβέλα «Everything», που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις πολλών ξένων και είναι το πρώτο φαβορί στα στοιχήματα! Την Αννα Βίσση, που την παρομοίασαν με «Ελληνίδα Μαντόνα» (και ακόμη δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε η μία, ούτε η άλλη), παρουσίασε το βρετανικό δίκτυο ITV σε απευθείας σύνδεση με την Αθήνα. Με φόντο την Ακρόπολη, η Αννα Βίσση μίλησε όχι για τα Μάρμαρα και την επιστροφή τους, όπως άλλοτε η Μελίνα, αλλά για την πεποίθησή της ότι όλα θα πάνε καλά για την Ελλάδα τη βραδιά του τελικού, στον παρουσιαστή Ben Shepard της εκπομπής «Good morning TV», που τη βλέπουν καθημερινά έξι εκατομμύρια τηλεθεατές, και αν αυτό δεν είναι Everything, σίγουρα είναι κάτι!

Στόχος η πρωτιά

Εμπειρη και με δυνατή σκηνική παρουσία, η Αννα Βίσση πιστεύει πως θα πετύχει η Ελλάδα την πρωτιά και πάλι και η ίδια δήλωσε πως «ανυπομονεί να ‘ρθει η μεγάλη βραδιά της 20ής Μαΐου… περισσότερο από κάθε άλλη φορά». Το αγγλικό ITV πήγε κι αλλού, μέσα σε πέντε ημέρες επισκέφθηκε τρεις ηπείρους: Ινδία, Ντουμπάι, Ελλάδα, Τόκιο και Αυστραλία. Ολες οι αισιόδοξες αυτές πληροφορίες είναι μέσα στο PRESS KIT που περιμένει τους διαπιστευμένους Ελληνες δημοσιογράφος στο Κέντρο Τύπου στο κλειστό γήπεδο του OAKA, με επικεφαλής τον Φάνη Παπαθανασίου της EPT. O Τήλεφος διαπιστεύθηκε από την «Καθημερινή» για να δώσει από το «Σημειωματάριο» το κλίμα και τις στιγμές της πανευρωπαϊκής αυτής μουσικής γιορτής, με δύο ακόμη συναδέλφους του καθ’ ύλην αρμόδιου τηλεοπτικού τμήματος στο ρεπορτάζ από τις πρόβες, τον ημιτελικό και τον τελικό του Σαββάτου. Στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ, όπου είχαν τραγουδήσει οι καλύτεροι Ελληνες τραγουδιστές για τα θύματα του τσουνάμι, με πρωτοβουλία της EPT, εκεί θα καρδιοχτυπήσουν οι αποστολές των ευρωπαϊκών χωρών, για το πού θα πάει το 12άρι της κάθε χώρας! Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για τη σκηνή, με φωτιστικά και ηχητικά υψηλής τεχνολογίας για την τηλεοπτική μετάδοση. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, το σκηνικό έχει σχεδιάσει ο Ηλίας Λεδάκης, η κατασκευή είναι, από κοινού, της γερμανικής εταιρείας PROCON και της βρετανικής STAGE ONE και, όπως έχει διαρρεύσει, η υψηλή τεχνολογία συνδυάζεται με στοιχεία αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Εξάλλου, «ο από μηχανής θεός» των αρχαίων τραγωδιών ήταν εύρημα τεχνολογίας!

Εθελοντές – «το άλας» κάθε ελληνικής γιορτής!

Με τα κίτρινα μπλουζάκια τους, τις διαπιστεύσεις στο στήθος με την κορδέλλα, αγόρια και κορίτσια, φοιτητές και πτυχιούχοι έχουν δώσει και πάλι το «παρών». Χαμογελαστοί, πρόθυμοι, ομιλητικοί -σε πέντε γλώσσες, μερικοί απ’ αυτούς!- συνοδεύουν τους ξένους καλλιτέχνες και δημοσιογράφους στους χώρους. Εντυπωσιακό, αχανές το Κέντρο Τύπου απ’ όπου θα μεταδίδουν αποτελέσματα και εντυπώσεις τις δύο μεγάλες βραδιές οι δύο χιλιάδες δημοσιογράφοι! Μεγάλο με ανάλογα φωτισμένη σκηνή, το αμφιθέατρο όπου θα δίδονται οι συνεντεύξεις Τύπου, ύστερα από τις πρόβες κάθε χώρας! Υπάρχει και πρόβλεψη για τους fans, τους οπαδούς, και ήδη είχαν βγάλει καρέκλες και μάζευαν ήλιο οι βόρειοι επισκέπτες μας. «Τι καιρός, τι λιακάδα» οι πρώτες εντυπώσεις τους.

1 και 2 και 3 και 4 πάρτι

Αλλά για να γνωρίσουν και το γλεντζέδικο ταμπεραμέντο του Ελληνα, διοργανώνονται ένα και δύο, και τρία και τέσσερα πάρτι, με πρώτο του δημάρχου Αθηναίων κ. Θεόδωρου Μπεχράκη και του προέδρου Δ.Σ. – διευθύνοντος συμβούλου της EPT κ. Χρήστου Παναγόπουλου που θα ανοίξει την αυλαία στη μουσική γιορτή υποδοχής τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου. Με special guest star τον Σάκη Ρουβά και στην παρουσίαση τον Γιώργο Καπουτσίδη και τη Ζέτα Μακρυπούλια. H συνέχεια την Τρίτη, 16 Μαΐου, στις 10 το βράδι, στο Euroclub, Τεχνόπολις, Γκάζι, με την Αννα Βίσση και το «Everything» στο πάρτι της ελληνικής συμμετοχής. Ενα ακόμη πάρτι στις 18 Μαΐου, μετά την ημιτελικό, από EBU και την EPT, στο Euroclub, όπου θα δοθεί και το τελευταίο, το Σάββατο 20 Μαΐου, μετά την επιλογή του πρώτου τραγουδιού της Ευρώπης, για να χαρούν οι νικητές και να ξεχάσουν τους καημούς οι υπόλοιποι. Αυτά, ως πρόγευση του 51ου διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον που θεσπίστηκε τη δεκαετία του ’50 για να ξεχάσει η Ευρώπη όλα όσα έφερε ο B΄ Παγκόσμιος Πόλεμος!

ΥΓ.: Δύο ακόμη προσκλήσεις έφθασαν στο δημοσιογραφικό γραφείο για την Τρίτη 16 Μαΐου από την πρεσβεία της Σουηδίας και τον πρέσβη κ. Marten Grunditz στην πρεσβεία, παρουσία της Σουηδής τραγουδίστριας Carola, που είναι από τα μεγάλα φαβορί, ώρα 20.00-22.00, και από τον πρέσβη της Γερμανίας Dr Wolfgang Schultheiss, στην πρεσβεία του Χαλανδρίου, για τη γερμανική συμμετοχή στον διαγωνισμό, την Πέμπτη 18 Μαΐου και ώρα 12.00 μεσημβρινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή