Εκθεση Φωτογραφίας του Αντώνη Παπαντωνίου (1960-2001) «Στιγμές εξουσίας»

Εκθεση Φωτογραφίας του Αντώνη Παπαντωνίου (1960-2001) «Στιγμές εξουσίας»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηλός, ευγενικός, χαμογελαστός, με τον καλό τον λόγο και με τη φωτογραφική μηχανή, όπου τα τελευταία χρόνια κάλυπτε την επικαιρότητα για την εφημερίδα «Τα Νέα», ο Αντώνης Παπαντωνίου ήταν, εκτός από σπουδαίος φωτογράφος, και λόγιος, δίδασκε πολιτικό φωτορεπορτάζ στο IIEK LEICA ACADEMY και πρόλαβε -πριν από το ξαφνικό πρόωρο τέλος του το 2001- να εκδώσει το 2000 το έργο του «Στιγμές Εξουσίας». Σε αυτό το λεύκωμα ο Αντώνης Παπαντωνίου είχε κρατήσει ανεπίσημες «στιγμές» των Ελλήνων πολιτικών στη δεκαετία 1990-2000. Αφησε τον μικρό γιο του Νικηφόρο, τη σύζυγό του Ελένη Παπαντωνίου, τη μητέρα του Λίτσα Παπαντωνίου να τιμούν τη μνήμη του και να φυλάττουν το έργο του, μαζί με τον συνάδελφό του και καθηγητή φωτογραφίας, τον Γιάννη Κανελλόπουλο, συνεργάτη της στήλης σε καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Την περασμένη Τετάρτη 10 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης με φωτογραφίες του αείμνηστου Αντώνη Παπαντωνίου στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Ακαδημίας, Υμηττού 243, στο Παγκράτι. H Εκθεση θα διαρκέσει ώς τις 31 Μαΐου, από Δευτέρα ώς Παρασκευή 9-14.30 και 16.30-22.00. Είσοδος ελεύθερη. Για επισκέψεις σχολείων και συλλόγων τηλ. 210-75.25.328. Τα εγκαίνια τέλεσε ο δημοσιογράφος, υπουργός Επικρατείας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος, παρέστη ο πρόεδρος της ΕΦΕ κ. Αντώνης Δημουλίκας. Στην Εκθεση, μπροστά από φωτογραφίες του Αντώνη Παπαντωνίου, σε εξώφυλλα και πρωτοσέλιδα, βλέπουμε τον υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο, μαζί με τη μητέρα Λίτσα Παπαντωνίου και τον Γιάννη Κανελλόπουλο.

Και ένα πατρικό αγκάλιασμα από τον υπουργό για τον μικρό Νικηφόρο που τόσο μοιάζει στον πατέρα του, ψηλός, ευγενικός, χαμογελαστός…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή