«Δον Κάρλο» με υπογραφή Βισκόντι, από την Οπερα της Ρώμης ’65, στην «Αίθουσα Τριάντη» της Αθήνας ’06 – Βέρντι αξέχαστος, παράσταση «Fabulosa»!

«Δον Κάρλο» με υπογραφή Βισκόντι, από την Οπερα της Ρώμης ’65, στην «Αίθουσα Τριάντη» της Αθήνας ’06 – Βέρντι αξέχαστος, παράσταση «Fabulosa»!

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παραστάσεις της Οπερας «Δον Κάρλο» συνεχίζονται ώς τις 23 Μαΐου στο Μέγαρο, στην «Αίθουσα Τριάντη» με κοσμοσυρροή – ποιος δεν οφείλει στον εαυτό του το προνόμιο να δει την αναβίωση της σκηνοθεσίας του Λουκίνο Βισκόντι, όπως είχε ανεβεί στην Οπερα της Ρώμης το 1965, και χαρακτηρίσθηκε «μεγαλειώδης»; Με την υπογραφή του μεγάλου Λουκίνο και στα σκηνικά και στα κοστούμια και στη διδασκαλία των ηθοποιών, είναι μια παράσταση – master class για τους φίλους της όπερας. Ζωηρές παραμένουν οι εντυπώσεις από την «πρώτη» που δόθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον κ. Τάκη Αράπογλου, πρόεδρο – διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, που είναι και η αποκλειστική χορηγός. Το πόσο στοίχισε το ανέβασμα αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό! Ούτε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Νίκος Γκαργκάνας που ήταν καλεσμένος, ζήτησε να μάθει, γιατί αυτό το έξοδο είναι προσφορά στον Πολιτισμό και βάζει την Αθήνα στο ίδιο επίπεδο με τις μεγάλες πρωτεύουσες που ανεβάζουν όπερες μεγαλειώδεις – η λέξη επανέρχεται, εξάλλου «Fabulosο» είχε χαρακτηρίσει τον «Δον Κάρλο» του Βισκόντι ο ιταλικός Τύπος! Στις πρώτες σειρές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με δύο ξένους φιλοξενούμενούς του, -έμειναν ώς το τέλος!- η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αννα Μπενάκη, ο καθηγητής κ. Λίνος Μπενάκης, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος με την κ. N. Γκαργκάνα, ο Ιταλός πρέσβης κ. Gian Paolo Kavarai. Εκείνο που μέτρησε είναι το ποιοι και πόσοι από τους επιφανείς καλεσμένους έμειναν ώς το τέλος της πεντάωρης διάρκειας της παράστασης, που έχει τέσσερις πράξεις, δύο μεγάλα διαλείμματα και μικρότερα μεταξύ των σκηνών, για αλλαγή σκηνικού, ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε βιντεοσκόπηση τον Λουκίνο Βισκόντι να διδάσκει ηθοποιούς και να κάνει πρόβες των κοστουμιών! Περισσότερα, και με φωτογραφίες από τον φακό της ΕΛΜΠΙ, στο περιοδικό «K» της Κυριακής 21 Μαΐου. Μη χάσετε τον «Δον Κάρλο», ένα τέτοιο «μαραθώνιο» ποιότητος όλοι πρέπει να τον τρέξουμε! Μπράβο σε όλους τους συντελεστές, σε όσους έμειναν ώς το τέλος, και ιδίως στον πρόεδρο κ. Τάκη Αράπογλου που υποδεχόταν τους καλεσμένους του με δίπλα του τη σύζυγό του Εβίτα, ιστορικό τέχνης, σε μια βραδιά που η όπερα είχε τη λάμψη που της αξίζει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή