Στον δρόμο που άνοιξε η Παπαρίζου

Στον δρόμο που άνοιξε η Παπαρίζου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας ακουστεί και η φωνή μιας δημοσιογράφου που πήγε, οικογενειακώς, στο κλειστό γήπεδο του OAKA για τον πρώτο Διαγωνισμό Τραγουδιού Γιουροβίζιον της Αθήνας, επειδή η προβολή της Ελλάδας, με τα τοπία, τα μνημεία, τη θάλασσά της σε τηλεοπτικό κοινό 150 εκατομμυρίων σε όλον τον κόσμο, αποτελεί μεγάλη πρόκληση! Και επιπλέον, για τους κατοικούντες στην Αθήνα είναι μια καλή ευκαιρία για μουσικό πανηγύρι που μπορούν να το χαρούν live, σε ατμόσφαιρα μάλιστα εξέδρας και όχι κολλημένοι μπροστά στον δέκτη τους! Πήγαμε εγκαίρως, πριν κλείσουν οι πόρτες από την κοσμοσυρροή, και το ίδιο εγκαίρως φύγαμε μόλις τελείωσε το televoting και ο άνετος Sakis με την άγνωστη «φίρμα» πλάι του, τη Maria Menounos, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναζητούσε από μικροφώνου: «Mr Roussopoulos» για να απονείμει το πρώτο βραβείο -τον Κίονα- στο φινλανδικό συγκρότημα Lordi που, ως «Τέρατα», παρουσίασαν ένα άρτιο μουσικό νούμερο, με ζωηρή μουσική, κίνηση και αστραφτερά «εφέ» με το Hard rock halleluia! Στη θέση τού υπουργού Επικρατείας ήρθε και έδωσε το βραβείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EPT κ. Χρήστος Παναγόπουλος που, και ψύχραιμος είναι και την καλή οργάνωση του θεαματικού αυτού μουσικού πολυθεάματος του την αναγνωρίζουν όλοι, ξένοι και Ελληνες δημοσιογράφοι, πλην των γνωστών που ενδημούν στην εγχώρια TV και όλα τα ξέρουν, τίποτα δεν τους αρέσει, αποκαλούν «εθνική σαχλαμάρα» (ειπώθηκε στο Alter, πρωινή εκπομπή) τον τελικό, για τον οποίο μίλησαν χθες, και θα μιλούν για μέρες πολλές, επειδή ο διαγωνισμός της Eurovision είναι το πρώτο θέμα σε όλες τις κουβέντες της κοινής γνώμης! Απόδειξη ότι όλοι το είδαν και θέλουν να μάθουν γιατί χάσαμε, εμείς οι Ελληνες οι «γεννημένοι νικητές»!

Λοιπόν, χάσαμε για τον ίδιο λόγο που νικήσαμε πέρυσι στο Κίεβο. Βγήκε η Ελενα Παπαρίζου, κορμί νεανικό, φωνή φρέσκια, κίνηση δυναμική, είπε το τραγούδι της και με τη σύγκριση «έσβησε» όλες τις ντίβες του τραγουδιού, τα φαβορί μιας κάποιας ηλικίας από χώρες συνηθισμένες να κερδίζουν. Εγκαίρως ας διδαχθούμε από τον λόγο που χάσαμε, παρά τη δυνατή εμφάνιση της Αννας Βίσση, που αποθεώθηκε από το ελληνικό κοινό και την «αρένα» του fan club.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή