Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Από τη σχολή του Παρισιού στο ελληνικό τοπίο – Πέντε Ελληνες ζωγράφοι από τον «Ηρακλή»

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Από τη σχολή του Παρισιού στο ελληνικό τοπίο – Πέντε Ελληνες ζωγράφοι από τον «Ηρακλή»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O προβολέας στη Θεσσαλονίκη. Απόψε, ώρα 19.30, εγκαινιάζεται Εκθεση Ζωγραφικής με έργα πέντε Ελλήνων ζωγράφων από τις συλλογές του «Ηρακλή» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτή του Αιώνα» για τα 100 χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη του Γαλλικού Ινστιτούτου, με επικεφαλής τον Γάλλο πρέσβη κ. Bruno Delaye. Μεγάλο το εικαστικό ενδιαφέρον της Εκθεσης, που θα διαρκέσει ώς τις 4 Ιουνίου. Από τις συλλογές του «Ηρακλή» (Ανώνυμης Γενικής Εταιρείας Τσιμέντων, τώρα μέλος του ομίλου Lafarge) επελέγησαν έργα πέντε μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων: του Ανδρέα Βουρλούμη, του Γιάννη Μιγάδη, του Γιάννη Σπυρόπουλου, του Γιάννη Τσαρούχη και του ακαδημαϊκού, προέδρου της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Παναγιώτη Τέτση, τα οποία εκτίθενται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Την πρόσκληση των εγκαινίων υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΓΕΤ Ηρακλής κ. Μανώλης Χρ. Κυπριανίδης, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Albert Corcos και η πρόεδρος του Μακεδονικού Μουσείου καθηγήτρια κ. Ξανθίππη Σπαρπιά-Χόιπελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή