Περιφρονώντας τους πολίτες

Περιφρονώντας τους πολίτες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας έγινε κολαστήριο αθώων. Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους πυρακτωμένους δρόμους, επειδή μια μικρή ομάδα διαδηλωτών (συνεπικουρούμενη δυστυχώς από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας) αποφάσισε να κλείσει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Οι φορολογούμενοι Ελληνες, οι πολίτες που εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς το απαιτητικό Δημόσιο, αντί να έχουν από την Τροχαία τις υπηρεσίες για τις οποίες την πληρώνουν, είχαν ταλαιπωρία κι ένα απέραντο κυκλοφοριακό χάος.

Η διαμαρτυρία στην Ελλάδα θεωρείται ιερό δικαίωμα κι έτσι πρέπει να είναι. Εξίσου, όμως, ιερά είναι και τα δικαιώματα των υπολοίπων που ζουν και ταλαιπωρούνται στη δύσκολη από όλες τις απόψεις πρωτεύουσα. Δεν μπορεί η διαμαρτυρία ολίγων να ταλαιπωρεί τους πολλούς. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατικότητας να καταπατώνται τα δικαιώματα τεσσάρων εκατομμυρίων πολιτών. Μεταξύ του δικαιώματος κάποιων να διαμαρτύρονται και του δικαιώματος όλων των υπολοίπων να κυκλοφορούν πρέπει να υπάρχει κάποιο κριτήριο αναλογικότητας. Αυτό προκύπτει από τον όγκο της διαδήλωσης και από τον χώρο που αυτή πρέπει να γίνει.

Το τελευταίο είναι αρμοδιότητα των συνδικαλιστών. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η μεγιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών δεν μεγιστοποιεί και την απήχηση της διαμαρτυρίας των. Αντιθέτως. Την υπονομεύει. Χθες, οι διδάσκοντες των ΑΕΙ επέλεξαν τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου για να διαμαρτυρηθούν στην οδό Μητροπόλεως υποσκάπτοντας αυτή καθαυτή τη διαμαρτυρία.

Οι αρχές επίσης πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τον όγκο της διαδήλωσης και με βάση αυτόν να αποφασίζουν ποιους δρόμους θα κλείσουν και για πόσο χρόνο. Δεν μπορεί διακόσιοι άνθρωποι (τόσος είναι κατά μέσο όρο ο αριθμός των διαδηλωτών) να κλείνουν ολόκληρες τις κεντρικές αρτηρίες επί ώρες. Δυστυχώς η Τροχαία ενεργεί για το αντίθετο: Αντί να εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, επιδεικνύει περισσό ζήλο να εξυπηρετήσει τους ολιγάριθμους διαμαρτυρόμενους. Κλείνει επί μακρόν τις κεντρικές αρτηρίες και τους παράδρομους, ενώ θα αρκούσε στους διαμαρτυρομένους μια λωρίδα και για τον χρόνο που αυτοί διαδηλώνουν.

Στο όνομα της Δημοκρατίας, συνδικαλιστές και αρχές απλώς περιφρονούν τους πολίτες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή