Ζώνη απεργιών και λύθηκε το κυκλοφοριακό!

Ζώνη απεργιών και λύθηκε το κυκλοφοριακό!

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Μα, τι συμβαίνει κι είναι άδειοι οι δρόμοι, στο κέντρο της Αθήνας; ρωτούσε χθες, παραξενεμένος, ξένος που ήταν εδώ για δουλειές, κι άλλες μέρες έβρισκε τις μετακινήσεις του λίαν χρονοβόρες, λόγω μποτιλιαρίσματος. O άνθρωπος, όπως κάνουν πολλοί τουρίστες, νοικιάζει αυτοκίνητο και πηγαίνει μόνος του όπου θέλει να πάει, αν είναι εκτός Αθηνών, ή παίρνει τη συγκοινωνία για τις κοντινές διαδρομές. «Τι γίνεται; Αρχισαν κιόλας οι διακοπές; Ομαδική φυγή; Ούτε διαβάτες δεν είδα πολλούς, όπως άλλοτε».

– Ξέρετε, έχουν απεργία τα ταξί της περιοχής Αττικής, του εξήγησαν.

– Μπα; Και τι ζητούν; ξαναρώτησε.

Εδώ κόμπιασε ο ερωτηθείς. Πώς να του το πει του ξένου, που αγαπά την Ελλάδα κι έρχεται συχνά…

– Να, έχει σχέση με την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που τους αναγκάζει να φορούν ζώνες ασφαλείας και να πληρώνουν πρόστιμο όταν μπαίνουν σε λωρίδες όπου απαγορεύεται η στάθμευση…

– Τι; ξεφώνισε ο άνθρωπος. Μα τις ζώνες πρέπει να τις φορούν, είναι για δικό τους καλό. Κι όσο για τα πρόστιμα, παντού έτσι γίνεται… είπε σαστισμένος.

Εσείς τι θα του λέγατε, αν ήσασταν στη θέση μας και σας ρωτούσαν, αγαπητοί οδηγοί – μέλη του ΣΑΤΑ, Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Αττικής; Οτι δεν θέλουν οι δικοί μας ταξιτζήδες να γίνουν Ευρωπαίοι; Επιμένουν στα χούγια τα δικά τους, κομπολόι στο ένα χέρι οι μη καπνίζοντες, τσιγάρο οι καπνίζοντες, φραπεδάκι και το κινητό στη μόνιμη βάση του να χτυπά κάθε λίγο και λιγάκι, για το ματς, «τι θα φάμε σήμερα, γυναίκα», «να πας στη λαϊκή για κεράσια», τέτοια κι όταν σφίξουν οι ζέστες, φανελάκι και σαγιονάρες – να παίρνουν αέρα.

«Δεν έχετε κλιματιστικό;», αν τον ρωτήσεις. «Εχουμε, αλλά δεν δουλεύει» η απάντηση. Ετσι, κατέβηκαν χθες σε απεργία, παρκαρισμένα τα κίτρινα αμάξια έξω από τα σπίτια, σε Αθήνα και περίχωρα. Αναγκαστικά, όσοι δεν μπορούν να πάνε με τη συγκοινωνία και παίρνουν ταξί, για ψύλλου πήδημα, έμειναν σπίτι τους. Τα γιωτα-χί κατέβηκαν σε χρόνο ρεκόρ, ησυχία και γρήγορη, ελεύθερη κίνηση στους άδειους δρόμους για τα λεωφορεία. Μόνον οι σοβαρά ασθενείς και οι ηλικιωμένοι που έπρεπε να πάνε σε κάποιο γιατρό για φάρμακο και συνταγή, «πλήρωσαν» τη νύφη. Κι όπως η ΠΟΕΙΑΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Αγοραίων και Ταξί δεν διαφωνεί με τη ζώνη και τα πρόστιμα, μόνον η Αττική θα ‘χει το προνόμιο οι δικοί της, ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, να υπερασπίζονται το απαράγραπτο δικαίωμα… να μη φορούν ζώνη που σώζει ζωές, και τη δική τους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή