Αυλαία, με γλέντι και χαμόγελα για το τηλεοπτικό «Καφέ της Χαράς», που μας αφήνει, λένε, οριστικά!

Αυλαία, με γλέντι και χαμόγελα για το τηλεοπτικό «Καφέ της Χαράς», που μας αφήνει, λένε, οριστικά!

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ., ύστερα από τρεις τηλεοπτικές «σεζόν» και 85 επεισόδια, με ρεκόρ τηλεθέασης, η σειρά «Καφέ της Χαράς» κατεβάζει τα ρολά. Θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο και τα φώτα θα σβήσουν στο Κολοκοτρωνίτσι, το ελληνικό χωριό, που όπως αποδείχθηκε, είχε βαθιές ρίζες, όχι μόνο στην καρδιά του Χάρη Ρώμα και της Αννας Χατζησοφιά που έγραψαν το σενάριο, αλλά και στις καρδιές όλων των τηλεθεατών! Θα μας λείψουν, πραγματικά, οι καλά σχεδιασμένοι και παιγμένοι ρόλοι: ο δήμαρχος Πώποτας -«Τάξις και ηθική»!- η Χαρά, η «πρωτευουσιάνα», που του έκλεψε την καρδιά και έφερε, μαζί με τον καφέ «φραπέ», νέα ήθη και έθιμα και έναν αέρα φρεσκάδας και ερωτισμού στους ώς τότε απομονωμένους κατοίκους του Κολοκοτρωνιτσίου! Τρία χρόνια τους περιμέναμε να τους δούμε και είναι τώρα, όλοι τους, σαν τα μέλη μιας οικογένειας που θα θέλαμε να είχαμε: η νοικοκυρά Τασία (Μαρία Κανελλοπούλου), η γλυκιά Σταυρούλα (Τζόυς Ευείδη), ο απρόβλεπτος Βαγγέλης Φατσέας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), ο καλλικέλαδος φούρναρης (Βασίλης Χαλακατεβάκης) και οι άλλοι, ο τσιγκούνης μπακάλης, ο διαλλακτικός παπάς, η κουτσομπόλα παπαδιά, ο Μανωλάκης, η Βάλια, η μικρή Μπουλίτσα (που λέγεται Χριστίνα – Ιουστίνη Αρχόντη και πάει πρώτη Δημοτικού στο «Τοσίτσειον» Εκάλης).

Και άλλα πρόσωπα πέρασαν και χάθηκαν από τη σειρά -αξέχαστη η παραφρονήσασα δασκάλα- αλλά οι βασικοί έμειναν, με τον δήμαρχο Πώποτα επικεφαλής που, παιγμένος αριστοτεχνικά από τον «μπριλάντε» πρωταγωνιστή Χάρη Ρώμα, έχει πάρει θέση μόνιμη στο «Πάνθεον» των τηλεοπτικών ρόλων, όπως συνέβαινε άλλοτε με την επιθεώρηση, π.χ. «και μετά θα κααααάθεσαι!» του Μίμη Φωτόπουλου. H Ρένια Λουιζίδου ήταν, ως ρόλος, πιο κοντά στις σημερινές γυναίκες, που πρέπει να κερδίσουν τη μάχη της ζωής και να λύσουν τα προβλήματα με σκέρτσο και αισιοδοξία. O Σκιαδαρέσης «έπλασε» τον ρόλο του φαφλατά και ανήσυχου Φατσέα με τις ελληνικούρες, σαν καρικατούρα που φέρνει γέλιο, αλλά και συμπάθεια, και αυτός θα μας λείψει, αλλά ο Πώποτας έχει την πρώτη θέση! Εκλογές δημοτικές έρχονται, όλο και κάποιος «Πώποτας» θα βγει σε κάποιο Κολοκοτρωνίτσι, αληθινό αυτή την φορά! Λόγια της παρηγοριάς, θα μου πείτε. O Χάρης Ρώμας πρέπει να κουράστηκε να γράφει και να παίζει, για τρεις τηλεοπτικές χρονιές, χωρίς ανάσα. Είναι και άλλοι ρόλοι που μένουν να κατακτηθούν. Του το ευχόμαστε ολόψυχα, αν και μέσα μας πιστεύουμε ότι κάτι θα γίνει στον ANT1, στο τηλεοπτικό πεδίο συναγωνισμού, που μπορεί να του αλλάξει γνώμη. Θα ‘ταν ωραίος χριστουγεννιάτικος μπουναμάς, κατά τον Γενάρη 2007, να κάνουμε Πρωτοχρονιά με το Κολοκοτρωνίτσι πάλι στις οθόνες μας! H επιτυχία του «Στο Παραπέντε» στο MEGA από την τρελούτσικη πεντάδα των καλών ηθοποιών, αν και ήρθε προς στιγμήν πρώτο στις μετρήσεις τηλεθέασης, πρέπει να αποδείξει την αξία του και στη διάρκεια. H επόμενη σεζόν θα δείξει! Πάντως, το «Καφέ της Χαράς» σταματάει, οι ηθοποιοί και συντελεστές πάνε διακοπές, παρασημοφορημένοι για το ότι έφεραν πρώτο «το Καφέ της Χαράς» στην τελευταία δεκαετία, ανάμεσα στις κωμικές σειρές. Στις 14/2/2005 «Το Καφέ της Χαράς» βρέθηκε στην κορυφή με 57,9, ακολούθησαν στις 25/6/2002 το «Είσαι το ταίρι μου» με 56,5 και το «Στο Παραπέντε» (και τα δύο του MEGA) με 55,4. Πάντως, στο καλοκαίρι που απλώνεται μπροστά μας, ας μην παίζουν σε επαναλήψεις «Το Καφέ της Χαράς». Ας μας αφήσουν με την ωραία εντύπωση της επιτυχίας. Και, κυρίως, ας μας αφήσουν να το νοσταλγήσουμε!

Εγινε και τούρτα

«Το Καφέ της Χαράς»!

Ο ANT1 και ο πρόεδρός του κ. Μίνως Κυριακού γιόρτασαν την τόσο επιτυχημένη σειρά με γλέντι οικογενειακό, στο Κτήμα Μεϊμαρίδη, όπου γυρίστηκαν και πολλά εξωτερικά της σειράς. Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ώρα 10 μ.μ., ο Περίανδρος Πώποτας, η Χαρά Χάσκα, η Σταυρούλα, ο Βαγγέλης Φατσέας δεξιώθηκαν όλο το θρυλικό χωριό, καθώς και φίλους και συνεργάτες. Οι καλεσμένοι στην είσοδό τους στο Κτήμα έπαιρναν ένα ψάθινο καπέλο, σήμα κατατεθέν του δημάρχου.

Οπως συνηθίζεται, ο δήμαρχος έβγαλε ένα «δεκάρικο» λόγο, τον τελευταίο του, και ως Χάρης Ρώμας, πλέον, ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της σειράς, ευχαρίστησε τους συντελεστές, τους ηθοποιούς και τον ANT1 «για τα τρία υπέροχα χρόνια που πέρασαν». Πήρε τον λόγο και ο πρόεδρος του ANT1 κ. Μίνως Κυριακού και έδωσε συγχαρητήρια στον Χάρη Ρώμα για τη μεγάλη επιτυχία, μαζί με ένα μεγάλο αερόστατο, ως τιμητικό δώρο, για να ανεβεί ακόμη πιο ψηλά! Εκπληξη της βραδιάς η τούρτα, που ήταν η μακέτα, σε γλύκισμα, του «Καφέ της Χαράς». Κόπηκε και αυτή και μοιράστηκε και μπήκε η Μαριώ με ορχήστρα και τραγούδησε, το γλέντι άναψε, ώσπου ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού, με χαμόγελα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή