Λευτέρης Παπαδόπουλος – Ράια Μουζενίδου ανεβάζουν απόψε στο «Δίπυλον» τη σάτιρα «Ο γολγοθάς μιας ορφανής ανύπαντρης μητέρας»…

Λευτέρης Παπαδόπουλος – Ράια Μουζενίδου ανεβάζουν απόψε στο «Δίπυλον» τη σάτιρα «Ο γολγοθάς μιας ορφανής ανύπαντρης μητέρας»…

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ους ο Θεός συνέζευξεν θέατρον μη χωριζέτω»… Απόψε, με το «Καλό Μήνα», ξεκινά στο θέτρον «Δίπυλον», Καλογήρου Σαμουήλ 2, πλατεία Κουμουνδούρου, η νέα του σεζόν, «με το ακαταπόνητο δίδυμο, Λευτέρης Παπαδόπουλος – Ράια Μουζενίδου», να ανοίγει την αυλαία για μια σάτιρα με τραγούδι και χορό, σε σκηνοθεσία Ράιας Μουζενίδου. Τίτλος «Ο γολγοθάς μιας ορφανής ανύπαντρης μητέρας» σε κείμενα Λευτέρη Παπαδόπουλου και Ράιας Μουζενίδου. Παίζουν: Μαρία Βλαχοδημήτρη, Ιων Κεσούλης, Νατάσσα Κρητικού, Μάκης Κυρλής, Αγγελος Τριανταφύλλου και η Υακίνθη Παπαδοπούλου, η όμορφη κόρη τους, το μήλο που πέφτει κάτω από τη μηλιά! Το θεατρικό αυτό έργο, που θα εκδοθεί συγχρόνως από τον Ιανό, έχει τη δική του ιστορία. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία, πριν από 20 χρόνια στο θέατρο «Εντοπία» από έναν θίασο νέων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων ήταν η Ελντα Πανοπούλου, η Μαρία Κατσιαδάκη και ο Γιάννης Κρανάς.

Σήμερα, το έργο προσεγγίζεται με σύγχρονη ματιά, με νέους έως νεότατους ηθοποιούς που τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν μουσικά όργανα. Στο «δελτίο Τύπου» που έχει το κέφι και τον ρομαντισμό του Λευτέρη Παπαδόπουλου και την επίβλεψη της σκηνοθέτιδος Ράιας Μουζενίδου – Παπαδόπουλου, είναι διάχυτη η αισιοδοξία. «Χρησιμοποιούμε επιτέλους την αίθουσά μας, που φτιάξαμε ειδικά για μουσικές παραστάσεις», μας πληροφορούν. «Χωρίς μικρόφωνα για τις φωνές που συνοδεύονται από δύο πιάνα. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν τρεις μήνες και «Το Μεθυσμενάκι – Bar» που στεγάζεται στο θέατρο «Δίπυλον» ξανανοίγει».

Στη συνέχεια, τα επόμενα σχέδια!

«Τη χαρά μας που ξανανοίγουμε, θα τη γιορτάσουμε τιμώντας τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, με μια μουσική παράσταση, με ερωτικά τραγούδια του και πρόζα από το «Ασμα Ασμάτων» του Σολομώντα, με τίτλο «Τα ερωτικά του Λευτέρη»». Στα υπόψιν είναι «και η παρουσίαση του έργου «Μάκβεθ υπό το βλέμμα του Φρόιντ»», που είχαν αναγγείλλει πριν από δύο χρόνια. «Και έπεται συνέχεια με εκδηλώσεις που θα γίνουν στο «Μεθυσμενάκι-Βar», που στεγάζει και τους «Λευτεριστές»». Τέλος, και πολύ σημαντικό, η παρακάτω δήλωση «μη μετανοίας» του διδύμου Λευτέρη – Ράιας: «Επειδή οι κρατικές θεατρικές επιχορηγήσεις ήταν και είναι άγνωστο πεδίον για μας, σχεδιάζουμε με πείσμα την αυτονομία του χώρου μας. Η μη κερδοσκοπική εταιρεία μας «Εντός των Τεχνών» θα προγραμματίσει εκδηλώσεις που θα γίνονται στο μεγάλο χώρο του θεάτρου του ισογείου. Μουσικές παραστάσειςε από ανθρώπους που εκτιμάμε και στηρίζουμε, πιστεύοντας ότι ανοίγουν δρόμους σημερινούς». Αυτά, λοιπόν, τα νέα του Λευτέρη και της Ράιας, με είδηση το αστείρευτο κέφι τους για δημιουργία και παρεΐστικο κλίμα, καθώς και το ντεμπούτο της Υακίνθης που παίζει, χορεύει, τραγουδά. Τώρα, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι επιχειρείται από το καλλιτεχνικό ζευγάρι μια επιστροφή στο χώρο της σάτιρας, όπου το όνειρο, ο μύθος, το παραμύθι έχουν τη θέση τους, με την πραγματικότητα και την επικαιρότητα να επεμβαίνει συνεχώς και να ανατρέπει κάθε προσπάθεια «μελό», ακριβώς όπως έκανε ο πρώτος διδάξας Μέντης Μποσταντζόγλου στη «Φαύστα» του. Καλόδεχτο το νέο θεατρικό πείραμα στη γνωστή στέγη και ατμόσφαιρα του «Διπύλου» με έναν κόσμο θεατρικό, ερωτικό, με τραγούδι, χορό και μουσική από νέα παιδιά, με την υπογραφή της Ράιας και του Λευτέρη. Το εισιτήριο τιμάται 20 ευρώ, τα φοιτητικά 15 ευρώ, τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες 210-3229771.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή