ΑΠΟΨΕΙΣ

Υποκλοπές και Βουλή

Τον αφορισμό του μεγάλου Αμερικανού δημοσιογράφου Ρίτσαρντ Χάρκνες αποφάσισε να επαληθεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Επιτροπή», είχε γράψει ο οξύνους αρθρογράφος, «είναι μια ομάδα ανθρώπων που δεν θέλουν να κάνουν κάτι, διορισμένη από ανθρώπους που δεν μπορούν, για να αποφασίσουν ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει».

Η πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσουν την έρευνα για τις υποκλοπές υποβιβάζει το Κοινοβούλιο και, αν μη τι άλλο, εμπεριέχει μια λογική υπέρβαση: αποφασίζουν για το αποτέλεσμα της έρευνας, αποκλείοντας την έρευνα!

Η χώρα έζησε ένα μέγιστο σκάνδαλο. Αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού και πλειάδας υπουργών. Σ’ αυτή την πρόκληση η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει να απαντήσει. Οφείλει να αποδείξει ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου κάποιοι μπορούν να υποκλέπτουν τις συνομιλίες του πρωθυπουργού και η Βουλή να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Η μέχρι στιγμής έρευνα του Κοινοβουλίου απέδωσε περισσότερους καρπούς από ό,τι κατάφερε η προηγούμενη αστυνομική και δικαστική διερεύνηση. Η αρμόδια Επιτροπή οφείλει να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Κυρίως πρέπει διά της διερεύνησης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης να εξασφαλίσει ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν.