Υποκλοπές και Βουλή

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αφορισμό του μεγάλου Αμερικανού δημοσιογράφου Ρίτσαρντ Χάρκνες αποφάσισε να επαληθεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Επιτροπή», είχε γράψει ο οξύνους αρθρογράφος, «είναι μια ομάδα ανθρώπων που δεν θέλουν να κάνουν κάτι, διορισμένη από ανθρώπους που δεν μπορούν, για να αποφασίσουν ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει».

Η πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσουν την έρευνα για τις υποκλοπές υποβιβάζει το Κοινοβούλιο και, αν μη τι άλλο, εμπεριέχει μια λογική υπέρβαση: αποφασίζουν για το αποτέλεσμα της έρευνας, αποκλείοντας την έρευνα!

Η χώρα έζησε ένα μέγιστο σκάνδαλο. Αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού και πλειάδας υπουργών. Σ’ αυτή την πρόκληση η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει να απαντήσει. Οφείλει να αποδείξει ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου κάποιοι μπορούν να υποκλέπτουν τις συνομιλίες του πρωθυπουργού και η Βουλή να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Η μέχρι στιγμής έρευνα του Κοινοβουλίου απέδωσε περισσότερους καρπούς από ό,τι κατάφερε η προηγούμενη αστυνομική και δικαστική διερεύνηση. Η αρμόδια Επιτροπή οφείλει να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Κυρίως πρέπει διά της διερεύνησης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης να εξασφαλίσει ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή