Η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδείς μπορεί να προβλέψει την τύχη του νέου οργανωτικού σχήματος που προωθεί στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ολοι οι εχέφρονες πολίτες, όμως, ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου που ανήκουν, εύχονται να επιτύχει. Η χώρα χρειάζεται μια συγκροτημένη αντιπολίτευση με θέσεις και προτάσεις για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει. Χρειάζεται ένα γόνιμο σε ιδέες ΠΑΣΟΚ που δεν θα έχει στόχο το πρόσκαιρο μικροπολιτικό κέρδος, αλλά το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας.

Η μέχρι σήμερα πορεία του ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση μας έδωσε κάποια θετικά και πολλά αρνητικά δείγματα. Ο κ. Παπανδρέου στήριξε κάποιες κορυφαίες επιλογές προόδου (με πιο πρόσφατη την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια), αλλά οδηγήθηκε και σε ποικίλους λαϊκισμούς. Τους τελευταίους πληρώνει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική του απήχηση. Η χώρα πρέπει να αλλάξει πολλά για να προχωρήσει. Το αυτό ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ. Από τροχοπέδη κάθε αλλαγής οφείλει να μεταμορφωθεί σε ατμομηχανή προόδου. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή