Θέλει την ανάπτυξη το ΠΑΣΟΚ;

Θέλει την ανάπτυξη το ΠΑΣΟΚ;

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα αποδειχθεί μεγάλο λάθος και θα συνιστά τεράστια ευθύνη έναντι του λαού αν ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου επιχειρήσει να μεταφέρει στην κοινωνία την πόλωση που αναπτύσσεται εσχάτως στο εσωτερικό του κόμματός του. Αν, για παράδειγμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να αποκρούσει τις αιτιάσεις του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου ή άλλων στελεχών του κόμματος που αμφισβητούν το αρχηγικό του ανάστημα, επιλέξει τον αντιπερισπασμό της λαϊκίστικης επίθεσης στα θέματα της οικονομίας ή της εξαγγελίας παροχών από δική του κυβέρνηση, ούτε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ θα διασώσει αλλά ούτε και τους εργαζόμενους θα ωφελήσει.

Ο κ. Γ.Α.Π. γνωρίζει πολύ καλά ότι οι επιθέσεις εναντίον του, τόσο από το εσωτερικό του κόμματός του όσο και από τα κανάλια της διαπλοκής, δεν οργανώνονται διότι στις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας. Η υπεροχή της Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ είναι φυσιολογική, πρώτον γιατί η κυβέρνηση αυτή είναι ακόμη νέα, διαθέτει έναν χαρισματικό ηγέτη και έχει επιτελέσει και αξιόλογο έργο, τουλάχιστον στην οικονομία, και απόδειξη είναι τα θετικά σχόλια τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και όλων των διεθνών οργανισμών. Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες δεν έχασαν αιφνιδίως τη μνήμη τους και θυμούνται πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες της δεύτερης τετραετίας Σημίτη με την οργιώδη διαφθορά, τη λεηλασία του εθνικού πλούτου και τις σκανδαλώδεις αναθέσεις υπέρ των εθνικών εργολάβων, προμηθευτών κ.λπ.

Αφού αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες του δυσμενούς για το ΠΑΣΟΚ συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων πώς εξηγείται όμως η υπονόμευση του Γιώργου; Αναμφίβολα την οργανώνουν οι δυνάμεις της διαπλοκής διότι όπως κυνικά λέγει ισχυρός εκδότης «ο Γιώργος δεν είναι υπάκουος», δηλαδή δεν μας παρέχει εγγυήσεις ότι όταν κάποτε γίνει πρωθυπουργός θα μοιράσει ξανά την πίτα των κρατικών έργων, προμηθειών και παραγγελιών κατά τα πρότυπα της περιόδου 2000-2004. Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκολύνει το έργο των συνωμοτών: πρώτον, όταν δεν καταγγέλλει το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ· δεύτερον, όταν δεν ασχολείται με μια δημιουργική αντιπολίτευση· και τρίτον, όταν δεν παρουσιάζει στον λαό ένα εναλλακτικό πειστικό πρόγραμμα.

Οσον αφορά την κριτική που ασκεί ο κ. Γ. Α. Π. στην οικονομία δεν πείθει κανένα όταν καταγγέλλει την κυβέρνηση πως δεν δίνει αυξήσεις στους μισθωτούς ή όταν υπόσχεται παροχές, διότι απλούστατα οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποια άθλια δημοσιονομική κατάσταση παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης αντιλαμβάνονται ότι μια οικονομία που τελεί υπό δημοσιονομική επιτήρηση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει παροχές. Της απαγορεύεται άνωθεν! Θα μπορούσε όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να στριμώξει πραγματικά την κυβέρνηση στα οικονομικά, αν απεκάλυπτε και στιγμάτιζε τα λάθη και τις καθυστερήσεις στο αναπτυξιακό έργο. Αν εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι δεν προώθησε τα δημόσια έργα που θα έδιναν δουλειά σε χιλιάδες ανέργους, αν απεκάλυπτε ότι ύστερα από δυόμισι και πάνω χρόνια δεν έχουν αξιοποιηθεί τα ολυμπιακά ακίνητα, τα φιλέτα του Ελληνικού και του Ιπποδρόμου, δεν έχουν προωθηθεί τα μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, δεν έχουν ξεκινήσει τα ΣΔΙΤ και δεν έρχονται ξένες επενδύσεις διότι δεν υπάρχει αξιόπιστο φορολογικό σύστημα ενώ θριαμβεύει η γραφειοκρατία. Αν ο Γιώργος γίνει σημαιοφόρος της ανάπτυξης, τότε θα πείσει πολλούς εργαζόμενους ότι όντως νοιάζεται για το μέλλον τους. Σήμερα, που κλείνουν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου, θα δούμε αν ο αρχηγός θα υπερβεί την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή