Εντος Των Τειχων

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «κάτι» στην Πόλη

Υπάρχουν άλλοι, πλέον αρμόδιοι, που θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της επισκέψεως του Πάπα Βενέδικτου στην Κωνσταντινούπολη. Η στήλη, απλώς, παρακολούθησε τα διαδραματισθέντα από την τηλεόραση της ΕΡΤ (μπράβο για τη δουλειά που έκανε η δημόσια τηλεόραση) και αισθάνθηκε εκείνο το «κάτι», που δεν έχει σχέση με θρησκευτικότητα ή πίστη αλλά με την παράδοση και την ιστορία. Γιατί η Πόλη και το Βατικανό μπορεί να είναι σήμερα κέντρα του Χριστιανισμού, αλλά -κατά τη δική μας άποψη- η κύρια αποστολή τους είναι η προσπάθεια διατηρήσεως των παραδόσεων και, μέσω αυτών, της Ιστορίας.

Και είναι ευχής έργο που ο σημερινός Πάπας δεν είναι τόσο πολιτικό όσο πνευματικό άτομο. Βαθιά μορφωμένος, γνώστης της Ιστορίας, λάτρης του ελληνικού πνεύματος, κοινωνός του ευρωπαϊκού πολιτισμού και, όπως δείχνει, ανοιχτό μυαλό, υπεράνω των μικρο-θρησκευτικών (και οικονομικών, ίσως) συμφερόντων, που τα χρόνια και οι εξελίξεις έχουν μεταβάλει σε «βασικές διαφορές» μεταξύ των δύο πλευρών. «Κάτι συνέβη» στην Πόλη, «κάτι» που θα φανεί σύντομα.

Αφοπλίστε τους!

Η οπλοφορία, παράνομη ή νόμιμη, αποτελεί μεγάλο, κεφαλαιώδες, ζήτημα για την ελληνική κοινωνία. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε μια -υποτίθεται- χώρα-μέλος της Ε.Ε. εξαιτίας αυτής της παρανοϊκής συμπεριφοράς, με την ανεξήγητη ανοχή του ελληνικού κράτους. Το φαινόμενο των «κουμπουροφόρων» της Κρήτης, όπου τα καλάσνικοφ πωλούνται στη «λαϊκή» και χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως (από «μπαλοθιές» μέχρι ριπές ναρκο-καλλιεργητών κατά αστυνομικών ελικοπτέρων), αλλά και των χιλιάδων κατόχων «νομίμων» κυνηγετικών όπλων που γίνονται πολύ συχνά φονικά όργανα στα χέρια «τσαμπουκάδων» ή «παλικαράδων», αποτελεί στίγμα και όνειδος για μια ευνομούμενη, σύγχρονη κοινωνία. Μια πολιτεία που δεν έχει φροντίσει για την πολιτιστική καλλιέργεια των πολιτών της, οφείλει να τους προστατεύει από τα άγρια ένστικτά τους! Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στον χώρο της τόσα όπλα, παράνομα ή νόμιμα. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό της Ευρώπης!

Αγνοήστε τους

Το έγκλημα, όμως, του Αγρινίου, αποκάλυψε για μιαν ακόμη φορά τη σκοτεινή πλευρά της «ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας». Με το που μυρίστηκαν αίμα τα «λαγωνικά» των κεντρικών δελτίων (δήθεν) ειδήσεων, ξαμολήθηκαν στα λαγκάδια της υπαίθρου υλακτούντα και αιμάσσοντα. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Να «μαρκούτσια», να «ειδικοί», να «εγκληματολόγοι», να «αποκλειστικές πληροφορίες», να «αυτόπτες μάρτυρες»! Βεβαίως, η δολοφονία (και όχι «εκτέλεση», όπως βλακωδώς κραυγάζουν τα κρανία με το «τζελ») πέντε νέων ανθρώπων αποτελεί και είδηση και θέμα και πρωτοφανές περιστατικό. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία για όσα εξωφρενικά συνέβησαν στα «κανάλια» μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και, περισσότερο, των δραστών.

Ας αφήσουμε τα γνωστά πρόσωπα, που «αναλύουν» από πολιτικά θέματα μέχρι την ψυχοπαθολογία των δολοφόνων. Μεροκάματο βγάζουν, τους έχουμε πάρει χαμπάρι και δεν τους πολυλογαριάζουμε. Αλλά εκείνη η «ανάκριση» του πατέρα-θύματος υπερέβη κάθε προηγούμενο. Δικαίως ο χαροκαμένος γονιός αντέδρασε με μια κοινότατη ύβρη κατά των δημοσιογράφων. Είναι δυνατόν να έχει προ ολίγου κηδεύσει το σπλάχνο του και να τον ρωτούν έγκυροι -υποτίθεται- συνάδελφοι αν «έκανε έρανο για να θάψει το παιδί του»;

Αξιολογήστε τους

Ουδείς, ασφαλώς, είναι ένοχος προ της καταδίκης. Εδώ, όμως, υπάρχει ένα βούλευμα, με το οποίο οι δικαστές δέχονται ότι «τσεπώθηκαν» 345.830,50 ευρώ και, συνεπώς, τίθεται ευθέως θέμα αξιοπιστίας των «καταγγελιών» της βασικής πρωταγωνίστριας στο φθηνό τηλεοπτικό «σίριαλ» που προβάλλεται τις «μικρές» ώρες. Το βούλευμα, λοιπόν, με το οποίο παραπέμπεται η ως άνω «πρωταγωνίστρια» και αναφέρεται στο αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, αποτελεί πλέον το μοναδικό «χειροπιαστό» στοιχείο της υπόθεσης.

Η «Κ», που δέχεται τελευταία μεθοδευμένη και λυσσαλέα επίθεση από τις δυνάμεις που συνήθισαν να μεταγγίζουν στα ταμεία τους το χρήμα του Δημοσίου, θα συνεχίσει να μάχεται με την ίδια ορμή. Οι πολίτες, όπως και η «Κ», γνωρίζουν ότι τα δικαστήρια συνεδριάζουν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων και όχι στα τηλεοπτικά στούντιο. Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη, αλλά και η κοινή γνώμη, η οποία μπορεί πλέον να αξιολογήσει την αξιοπιστία των «αποκαλύψεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή