Καλή προοπτική για τις Παιδικές και Εφηβικές Βιβλιοθήκες

Καλή προοπτική για τις Παιδικές και Εφηβικές Βιβλιοθήκες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχαμε γράψει πρόσφατα για την άδοξη, και κυρίως άδικη, τύχη του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, που προχωρώντας το όραμα της Ανν Σλουμπερζέ, είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο 28 βιβλιοθηκών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αυτό το δίκτυο, που το «τρέχει» τόσα χρόνια τώρα η Ελγκα Καββαδία, που έχει δώσει φτερά σε τόσα παιδιά και που έχει στελεχωθεί με αφοσιωμένους και ειδικά εκπαιδευμένους «εμψυχωτές», έφτασε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Κάποιες, λίγες, βιβλιοθήκες είχαν την τύχη να «υιοθετηθούν» από χορηγούς, αλλά οι περισσότερες είναι δέσμιες της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας. Αυτό τον χαρακτήρα είχε άλλωστε και συνέντευξη Τύπου που είχαν οργανώσει οι Φίλοι των Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, υπό την πρόεδρο κυρία Αιμιλία Γερουλάνου, ενώ και οι εργαζόμενοι παρακολουθούσαν ανήσυχοι και σκεπτικοί τις εξελίξεις. Η «Κ» είχε δημοσιεύσει τις επιστολές του υπ. Παιδείας και την απάντηση της κυρίας Αιμιλίας Γερουλάνου, που έδειχναν μια ασυμφωνία προσέγγισης, αλλά η είδηση ότι το υπουργείο Παιδείας το ξανασκέφτεται μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Οπως ανακοινώθηκε, η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 460.000 ευρώ προς τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, χορήγηση που κρίθηκε απολύτως αναγκαία, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μπορέσει η διοίκηση του οργανισμού να αντεπεξέλθει ώς ένα σημείο στα τεράστια ελλείμματα. Επίσης, συμφωνήθηκε ύστερα από συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές το ύψος της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης που θα δοθεί για το 2007, καθώς επίσης και η υποστήριξη βιβλιοθηκών μέσω χορηγιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή