Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι τα προβλήματα του κόμματός τους είναι οργανωτικά. Γι’ αυτό και χαιρετίζουν την τρίτη αναδιάρθρωση του ηγετικού σχήματος, που έκανε τα τελευταία τρία χρόνια ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Κι όμως: Οι οργανωτικές αδυναμίες που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά το σύμπτωμα ενός βαθύτερου πολιτικού προβλήματος. Οι αντικρουόμενες απόψεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξυπηρετούν, σε κάποιες περιπτώσεις, ενδοκομματικές σκοπιμότητες, αλλά τις περισσότερες φορές δείχνουν αδυναμία άρθρωσης συνολικής πρότασης που να πείθει τον ελληνικό λαό. Οπως κι αν αξιολογήσει κάποιος την πολιτική πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου πρέπει να παραδεχθεί ότι είχε κυβερνητική άποψη, η οποία συσπείρωσε πλατιές μάζες του ελληνικού λαού για να καταλάβει την εξουσία. Αυτό μοιάζει να λείπει πλέον από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο οργανωτισμός που διακατέχει τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά ο φερετζές της αδυναμίας να συγκροτήσει πολιτική πρόταση. Κι αυτό πρέπει να προσέξει, αντί να λύνει λάθος προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή