Το «Τυχερό του 2007» με υπογραφή Θεόφιλου – διαχρονικό, συλλεκτικό, σύμβολο αγάπης!

Το «Τυχερό του 2007» με υπογραφή Θεόφιλου – διαχρονικό, συλλεκτικό, σύμβολο αγάπης!

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιορτές και Πρωτοχρονιά χωρίς το Τυχερό της νέας χρονιάς γίνεται; Δεν γίνεται! Ιδιαίτερα που φέτος ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη επέλεξαν για «Τυχερό του 2007» τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, από το ομώνυμο έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Ο αυθεντικός αυτοδίδακτος λαϊκός ζωγράφος από τη Βαρειά της Μυτιλήνης, από πατέρα τσαγκάρη και μητέρα κόρη αγιογράφου, μαθήτευσε από μικρός στη ζωγραφική δίπλα στον παππού του. Φορούσε πάντα τη φουστανέλα, αντιμετώπιζε στωικά τα πειράγματα και κέρδιζε τα γεύματά του ζωγραφίζοντας μεγάλες επικές ζωγραφιές σε μαγαζιά της περιοχής, σε πόρτες και σεντούκια σπιτιών που οι κληρονόμοι τους βρέθηκαν κάτοχοι θησαυρού, όταν ο Στρατής Ελευθεριάδης (Teriade) κριτικός και εκδότης που έμενε στο Παρίσι, τον συνάντησε το 1927 στη Μυτιλήνη, αναγνώρισε και παρουσίασε τη μεγάλη αξία του έργου του Θεόφιλου. Ο Γιάννης Τσαρούχης που πολύ τον θαύμαζε έχει πει ότι «ο Θεόφιλος ανήκει στην πλευρά των τρελών και των σοφών, παρέα με το Σολωμό, τον Κάλβο, τον Παπαδιαμάντη, τον Καβάφη, τον τρελό Χαλεπά και όλους αυτούς τους φυσικά επαναστατημένους Ελληνες…».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η επιλογή του φετινού Τυχερού με την Αρετούσα να αγκαλιάζει και φιλά τρυφερά τον Ερωτόκριτο, τους ήρωες του κρητικού έπους του Βιτζέντζου Κορνάρου, που ο Θεόφιλος τους έδωσε μορφή πριγκιπόπουλων του 17ου αιώνα. Γιατί η ερωτική τους ιστορία συμβολίζει πάντα τη δύναμη του έρωτα και της αγάπης, κάτι που όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε και να κρατήσουμε για πάντα! Τώρα, μπορούμε να αποκτήσουμε το «Τυχερό του 2007», κόσμημα συλλεκτικό, διαχρονικό και πολύτιμο (από ασήμι 925°, ευρώ 60, από χρυσό 18 καρατιών, 380 ευρώ και ασήμι και χρυσό, 130 ευρώ). Φοριέται και από τις δύο του όψεις, η πίσω παρουσιάζει ένα από τα διακοσμητικά σχέδια του Θεόφιλου, βάζο με λουλούδια που ο χαράκτης Γ. Γουρζής πρόσθεσε και το 2007. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ι. Κιοσόγλου, βγήκε από το εργαστήριο Μ. Ι. Αρμάου και μπορεί κανείς να το αποκτήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, τηλ. 210-3607409 και στο Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, τηλ. 210-3323300. Παραγγελίες δίδονται και τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο τηλέφωνο 210-7282366 του Μεγάρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή