Το Καραβάκι της Χριστουγεννιάτικης Εορταγοράς της Ελληνικής Εταιρείας μας περιμένει, σήμερα, αύριο, την Κυριακή!

Το Καραβάκι της Χριστουγεννιάτικης Εορταγοράς της Ελληνικής Εταιρείας μας περιμένει, σήμερα, αύριο, την Κυριακή!

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε και φέτος το Καραβάκι της Χριστουγεννιάτικης Εορταγοράς 2006 από την Πέμπτη 7 και συνεχίζεται σήμερα, αύριο Σάββατο και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από το πρωί στις 11 ώς τις οκτώ το βράδυ, στο ιδιόκτητο αρχοντικό της Ελληνικής Εταιρείας, στην οδό Τριπόδων 28, Πλάκα, στάση Ακρόπολη με το μετρό. Και μόνο η αναγγελία της Εορταγοράς της Ελληνικής Εταιρείας κάνει τη διαφορά! «Σας νοιάζει η αλλαγή του κλίματος; Το μέλλον του Αχελώου; H αειφόρος ανάπτυξη του Αιγαίου; Τα βυζαντινά εκκλησάκια του τόπου μας; H επιβίωση της αρχαιότερης και μικρόσωμης φυλής αλόγων στο οποίο ανήκει το αλογάκι της Σκύρου; Μοιάζει εκπληκτικά με τα αλογάκια στη ζωφόρο του Παρθενώνα. Στον ελλαδικό χώρο εμφανίστηκε γύρω στο 2000 π.Χ. και έχει συνδεθεί με την παράδοση του τόπου μας. Ζει ελεύθερο στο νότιο βραχώδες τμήμα της Σκύρου, που ονομάζεται «Βουνό», τμήμα της περιοχής έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000. H Ελληνική Εταιρεία προτείνει πρόγραμμα υιοθεσίας, όποιος θέλει μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τροφής, ιατρικής περίθαλψης και συνολικής συντήρησης και προστασίας ενός αλόγου. Δίνουμε εδώ τον τρόπο υιοθεσίας που προτείνει η Ελληνική Εταιρεία. Πολλά παιδιά, θα ήθελαν να βοηθήσουν ένα αλογάκι της Σκύρου, προσφέροντας από τον κουμπαρά τους!

Ας επιστρέψουμε όμως στην Εορταγορά, την οποία η στήλη επισκέπτεται παραδοσιακά κάθε χρόνο και βρίσκει θαυμάσια δώρα για τους φίλους, για το σπίτι, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αλλά και κεντήματα, μεταξωτά από την Ινδία, χαλιά, παιδική γωνιά με βιβλία και παιχνίδια και σπιτικά γλυκίσματα καθώς και γιορτινές λιχουδιές απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτό το τριήμερο μια επίσκεψη εκεί επιβάλλεται. Θα βρείτε εκτός από δώρα πρωτότυπα και σε προσιτές τιμές και φίλους της Ε.Ε. Ελληνες και ξένους, ιδίως οι διπλωμάτες έρχονται και γευματίζουν αφού κάνουν πρώτα τις αγορές τους. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-3225245 από τις 9 το πρωί ώς τις 4, ώρες γραφείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή