Την επιτυχία της εορταγοράς της ελληνικής εταιρείας γιόρτασαν μέλη και φίλοι

Την επιτυχία της εορταγοράς της ελληνικής εταιρείας γιόρτασαν μέλη και φίλοι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετική εισπρακτική, υπέρ των σκοπών της Ελληνικής Εταιρείας, επιτυχία σημείωσε η τετραήμερης διάρκειας ετήσια Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο εορταστικά στολισμένο ιδιόκτητο αρχοντικό στην Τριπόδων 28 στην Πλάκα. Με το παραδοσιακό ολόφωτο Καραβάκι στην είσοδο, με τα ράφια σχεδόν άδεια από τους φίλους της Ελληνικής Εταιρείας που ήρθαν και έκαναν τις αγορές τους – βιβλία, μεταξωτά και υφαντά, χρυσά στεφανάκια με κουδουνάκια, κεριά αρωματικά, και τα σπιτικά γλυκά, τούρτες και cakes που ετοίμασαν οι κυρίες Λούλα Κέρτσικωφ και Τασούλα Δαυίδ και τα οποία έγιναν ανάρπαστα!

Οπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το βραδάκι της Κυριακής μαζεύτηκαν όλοι οι συντελεστές της επιτυχίας της Εορταγοράς, με τους συζύγους και τους φίλους τους, με σπιτικές λιχουδιές, ειδικά ετοιμασμένες για το εσωτερικό γλεντάκι, όπου η γεμιστή γαλοπούλα και ο παστουρμάς, οι κυπριακές νοστιμιές και το ρουμπινί κρασί από τους αμπελώνες της Ανδρου του δικηγόρου κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλου δημιούργησαν ατμόσφαιρα οικογενειακής γιορτής απ’ όπου δεν έλειψαν οι κιθάρες και το ακορντεόν αλλά και το τραγούδι από την αρχιτεκτόνισσα Βούλα Διδώνη και τον καθηγητή – διευθυντή της Ραλλείου Πειραιώς Δημήτρη Καλαϊντζίδης. Για πότε άναψε το κέφι που σήκωσε την ωραία καπετάνισσα και την Κυπριωτοπούλα σε χορό! Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας κ. Κώστας Καρράς ανακοίνωσε τον αισιόδοξο απολογισμό και ανακήρυξε νικήτρια του… άθλου την υπεύθυνη της Εορταγοράς κ. Φώφη Νεοφύτου απονέμοντας, ονομαστικά, επαίνους και στις άλλες κυρίες – μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε. Η σκηνοθέτις κ. Λυδία Καρρά, που τελειώνοντας τη νέα ταινία της στην Κύπρο χτύπησε το δεξί της χέρι, όχι μόνο ήρθε αλλά και τραγούδησε! Το φαγοπότι και το κέρασμα με φόντο τα αρχαιότερα τείχη της Αθήνας με τραγούδια από τη Σαντορίνη, την Κύπρο, τη Σμύρνη, άνοιξε την όρεξη για επανάληψη! Οταν και όποτε γίνει, θα σας ειδοποιήσουμε για να ‘ρθετε και εσείς να ξανακούσετε τραγούδια της παρέας στην Πλάκα. Και οι αναγνώστες μας που πήγαν στην εορταγορά και έφυγαν φορτωμένοι με σακούλες, έχουν δικαιωματικά μια θέση και ένα πιάτο και μια σύμπραξη στο τραγούδι!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή