Βαράτε ΜΑΤατζήδες…

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμα το ‘χεις στο αίμα σου το τζεϊμσμποντιλίκι, δεν σου παίρνει πολύ καιρό για να αποκαλύψεις και την πιο σκοτεινή συνωμοσία. Ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει ο κ. Πολύδωρας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και, εκτός που πρόλαβε να πλουτίσει την ελληνική γλώσσα με εκκωφαντικούς νεολογισμούς (με κορυφαίο τον αριστοφανικών προδιαγραφών «οπτοπλινθορίπτη»), έλυσε και τα μυστήρια της πλατείας Κουμουνδούρου τα οποία, ως γνωστόν, σκίαζαν βαριά την πολιτική ζωή του τόπου και προκαλούσαν τρόμο στην κοινωνία. Αποκαλύφθηκε λοιπόν επιτέλους για ποιον λόγο τα στελέχη του κόμματος που έχει τα γραφεία του στην Κουμουνδούρου, του Συνασπισμού δηλαδή, παραγγέλνουν πάντοτε τρεις-τρεις τους γύρους στα σουβλατζίδικα της περιοχής: στο βάθος του μυαλού τους έχουν τον παλαιόθεν γνωστό Τρίτο Γύρο, τον οποίο και επιχειρούν να «εκμαιεύσουν» μέσα από την τελετουργία της παραγγελίας γύρου εις τριπλούν.

Αποκαλύφθηκε επίσης γιατί όλοι τους πίνουν την μπίρα τους αποκλειστικά σε κουτάκι (και ξέρετε πώς κόβει μετά τη χρήση), ενώ δεν παραλείπουν να συνοδεύουν το γεύμα και το δείπνο τους με ντολμαδάκια του κουτιού: Είναι προφανές ότι οι αιμοχαρείς Συνασπισμένοι, δρώντας σαν Κουμουνδούρειοι Ιπποι κατά της δημοκρατίας μας, έχουν θέσει σε εφαρμογή πολύχρονο πρόγραμμα εφοδιασμού τους σε ποσότητες κονσερβοκυτίων ικανές να τρομάξουν τον κόσμο περισσότερο και απ’ όσο τρομάζουν δυο μαθητούδια δέκα διμοιρίες αρματωμένων ΜΑΤατζήδων, αν τα πετύχουν στα στενά. Αλλά βέβαια ο κ. Πολύδωρας, θιασώτης του δόγματος «Βαράτε, ΜΑΤατζήδες», λόγω επιλεκτικής ακοής δεν θα ‘χει ακούσει τίποτε για πραίτορες που συλλαμβάνουν δεκαπεντάχρονα παιδιά δίπλα στο σχολείο τους, αγόρια και κορίτσια, τα εξευτελίζουν ελέγχοντας τάχα τα στοιχεία τους και τα μπουζουριάζουν και κάμποσες ώρες στην Ασφάλεια, για να μάθουν καλά τα υπουργικά λατινικά.

Και να ‘χε ακούσει όμως τίποτε σχετικό ο υπουργός, θα το είχε θεωρήσει «μικρού μεγέθους και μη πρωτοφανές», όπως θεώρησε και τον δημόσιο ξυλοδαρμό του Κύπριου ποιητή. Επιπλέον, ο κ. Πολύδωρας θεωρεί νομιμότατες και δημοκρατικότατες τις προληπτικές συλλήψεις (πάλι καλά που «έχουν καταστραφεί οι φάκελοι»), και απολύτως σύννομη τη δράση μυστικών αστυνομικών που οι μισοί παίζουν τους «αγανακτισμένους πολίτες» και οι υπόλοιποι τους μολοτοφάκηδες και τους «βιτρινοθραύστες». Πριν φτάσει να απαιτεί δηλώσεις νομιμοφροσύνης από κόμματα του Κοινοβουλίου, ο κ. Πολύδωρας θα έπρεπε να πείσει τους ένστολους υφισταμένους του να σέβονται τη δημοκρατική νομιμότητα, γιατί από τον καιρό που υπουργεύει οι κατά κεφαλήν ροπαλιές αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή