Ο χρόνος των εκλογών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται, η εκλογολογία, όμως, μπορεί να λειτουργήσει ως αυτοεκλπηρούμενη προφητεία. Κι αυτό γιατί περιμένοντας τις εκλογές το πολιτικό προσωπικό περί ψήφων τυρβάζει, η δημόσια διοίκηση χαλαρώνει, τα προβλήματα διογκώνονται, η προσφυγή στην κάλπη καθίσταται αναγκαία.

Τα παραπάνω δεν είναι θεωρητικό σχήμα: ήδη μεγάλο μέρος της κυβέρνησης και των βουλευτών συζητούν και παίρνουν θέσεις για την επικείμενη (κατ’ αυτούς) αναμέτρηση.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι Ιταλία, όπου η δημόσια διοίκηση λειτουργεί εύρυθμα παρά την απουσία κυβέρνησης. Η χώρα με τα δεδομένα προβλήματα δεν μπορεί να αντέξει παρατεταμένες προεκλογικές περιόδους. Η οικονομία, η δημόσια διοίκηση κ.λ.π. χρειάζονται τουλάχιστον επιμελή διαχείριση, την οποία μια παρατεταμένη εκλογική φιλολογία θα ακυρώσει.

Μπορεί για τα κόμματα το σημαντικό να είναι η ημερομηνία των εκλογών. Για τη χώρα, όμως, επιτακτική ανάγκη είναι να επισπευσθεί ο χρόνος των μεταρρυθμίσεων. Κι αυτό πρέπει να γίνει ανεξαρτήτως του πότε θα ψηφίσουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή