«Ο Jean Cocteau και η Ελλάδα», εγκαίνια έκθεσης απόψε

«Ο Jean Cocteau και η Ελλάδα», εγκαίνια έκθεσης απόψε

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαίνια απόψε της έκθεσης «Ο Jean Cocteau και η Ελλάδα» και σειρά εκδηλώσεων, με πληθώρα εκλεκτών ομιλητών, από σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου και ώς τις 6 Ιουνίου, συγκεντρώνουν το ζωηρό ενδιαφέρον, όχι μόνο της γαλλόφωνης κουλτούρας, αλλά και των μελετητών και θαυμαστών του πολύπλευρου έργου του -συγγραφικού, θεατρικού, κινηματογραφικού- και της ζωής του.

Στις 12.30, σήμερα, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, Μουσείο Μπενάκη -που είναι και ο κύριος διοργανωτής της σειράς εκδηλώσεων- θα γίνει η συνέντευξη Τύπου, όπου για την έκθεση θα μιλήσουν: ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη καθηγητής κ. Αγγελος Δεληβορριάς, η κ. Carole Weisweiller, συγγραφέας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κοκτό αντιπρόεδρος των Φίλων του Ζαν Κοκτό και κόρη της συντρόφου του καλλιτέχνη. Επίσης, θα μιλήσει η κ. Νάνα Μούσχουρη, πρόεδρος του Ιδρύματος Focus on Hope – Νana Mouschouri Foundation) («Εστίαση στην Ελπίδα – Ιδρυμα Νάνας Μούσχουρη») και χορηγός της έκθεσης, με υποστηρικτή την Emporiki Bank (Εμπορική Τράπεζα!). Στη συνέχεια, παίρνουν τον λόγο ο πολυτάλαντος κ. Jean Claude Brialy – Ζαν Κλοντ Μπριαλί, ηθοποιός, σκηνοθέτης και επίτιμος πρόεδρος των Φίλων του Ζαν Κοκτό, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Alain Fohr (Αλέν Φορ), σχετικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις για τον Ζαν Κοκτό, που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο κ. Σταμάτης Φασουλής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, σχετικά με τις παραστάσεις των έργων του Ζαν Κοκτό, που θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Μουσείου κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας της Αθήνας και θα διαρκέσει ώς τις 29 Ιουλίου. Από χθες, 16 Μαΐου, παίχθηκε «Το αίμα ενός ποιητή» (1930), με ελληνικούς υπότιτλους, Cine – Club – Τριλογία Ζαν Κοκτό, στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Σίνα 31. Τη Δευτέρα 21 Μαΐου η κ. Carole Weisweiller, συγγραφεύς και κινηματογραφική παραγωγός θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Τον φώναζα κύριο Κοκτό», με ταυτόχρονη μετάφραση, ώρα 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, είσοδος ελεύθερη. Την Τρίτη 22 Μαΐου, με τίτλο «Η κρυφή Ελλάδα του Jean Cocteau» θα δώσει διάλεξη ο κ. Γιάννης Κονταξόπουλος, μελετητής του έργου του Ζαν Κοκτό, ώρα 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, είσοδος ελεύθερη. Τετάρτη, 23 Μαΐου θα παιχθεί ο «Ορφέας» (1949) με ελληνικούς υπότιτλους, Cine – Club – Τριλογία Ζαν Κοκτό, ώρα 21.00, Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, είσοδος 5 ευρώ (μειωμένο 3 ευρώ).

29-30 Μαΐου «Ανθρώπινες Φωνές», σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, παίζουν Πέμη Ζούνη, Γιάννος Περλέγκας, ώρα 21.00, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, είσοδος ελεύθερη.

Στις 30 Μαΐου «Η διαθήκη του Ορφέα» (1959), με ελληνικούς υπότιτλους, ώρα 21.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, εισιτήριο 5 και 3 ευρώ και 5-6 Ιουνίου «Ανθρώπινες Φωνές» ώρα 21.00 στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή