Ραντεβού στην Υδρα με τον Παναγιώτη Τέτση στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Κουντουριώτη

Ραντεβού στην Υδρα με τον Παναγιώτη Τέτση στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο Κουντουριώτη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρών στα εγκαίνια της Εκθεσης Μαθιόπουλου ο μεγάλος μας ζωγράφος που δεν παύει ποτέ να μας εκλήττει ευχάριστα με την ευγένειά του. Πηγαίνει στις εκθέσεις των άλλοτε μαθητών του αλλά και των φτασμένων συγχρόνων του για να τους τιμήσει. Αλλης γενιάς και τεχνοτροπίας καλλιτέχνης, ο Παύλος Μαθιόπουλος, ήταν όμως καθηγητής και πρύτανης της ΑΣΚΤ όπως και ο Τέτσης, που είναι και αυτός ακαδημαϊκός. Μας εξέπληξε και με την πρόσκληση που μας έστειλε, με γράμμα του, μη αρκούμενος στην πρόσκληση που είχαν ήδη στείλει στη στήλη ο δήμαρχος της Υδρας και οι διοργανωτές της έκθεσης. Μας δίνει γραπτό ραντεβού για την Παρασκευή, 15/6, στο Μέγαρο Παύλου Κουντουριώτη, για την Εκθεση – αφιέρωμα στην Υδρα, τη γενέθλια γη, με έργα που αποκαλύπτουν τη βαθύτερη σχέση του με το ιστορικό νησί και που προέρχονται από Μουσεία, Ιδρύματα και Συλλογές. Οπως ήδη γράψαμε, η έκθεση πραγματοποιείται με χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.

Ο Κουντουριώτης, η Ακαδημία και η Υδρα…

Και να τι έχει να μας προσθέσει, και εμείς με τη σειρά μας, το δίνουμε ως ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Αντιγράφουμε από την επιστολή Τέτση: Ο Κουντουριώτης, η Ακαδημία και η Υδρα έχουν το ακόλουθο κοινό:

Ιδρυτικός νόμος 4398/1929 περί κυρώσεως και τροποποιήσεως της από 18 Μαρτίου 1926 Συντακτικής Αποφάσεως περί οργανισμού της Ακαδημίας Αθηνών (ΦΕΚ τεύχος Α΄ φύλλο 308): Ελληνική Δημοκρατία / Εχοντες υπ’ όψιν το άρθρον 75 του Συντάγματος εκδίδομεν τον επόμενον νόμον, ψηφισθέντα υπό της Βουλής και της Γερουσίας.

Αρθρον πρώτον

Κυρούται η από 18 Μαρτίου 1926 Συντακτική Απόφασις «περί οργανισμού της Ακαδημίας Αθηνών» έχουσα ούτω:

Συντακτική Απόφασις περί οργανισμού της Ακαδημίας Αθηνών

Ελληνική Δημοκρατία

Λαβόντες υπ’ όψιν ότι αι επιστήμαι, τα γράμματα και αι τέχναι…

Μέσα σε πορτοκαλί περίγραμμα: Εν Υδρα τη 16 Αυγούστου 1929, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παύλος Κουντουριώτης, οι υπουργοί…

Π. Τέτση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή