«Πρόσωπο της Ημέρας», σήμερα, ο πρώην αντιπρόεδρος ΗΠΑ κ. Al Gore

«Πρόσωπο της Ημέρας», σήμερα, ο πρώην αντιπρόεδρος ΗΠΑ κ. Al Gore

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογές «θα γίνουν στην ώρα τους», η προεκλογική δίνη έχει όμως αρχίσει και σήμερα, πρόσωπον της ημέρας, μετά την αποχώρηση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Νίκολας Μπερνς, είναι ο πρώην αντιπρόεδρος ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Κλίντον κ. Αλ Γκορ, ο επονομαζόμενος και «προφήτης» της Κλιματικής Αλλαγής με τις καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη Γη. Στο «Γαία» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας είδαμε την αποκαλυπτική ταινία-ντοκιμαντέρ «η ενοχλητική αλήθεια» που κέρδισε για τον δημιουργό του Αλ Γκορ το Οσκαρ ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Ντέιβις Γκουγκενχάιμ. Από εκείνη την Κυριακή 21 Ιανουαρίου η ταινία έκανε τον κύκλο της με ειδικές προβολές, τις οποίες παρακολούθησαν και μαθητικές ομάδες, δεν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και σήμερα είναι εδώ στην Αθήνα για να δώσει διάλεξη, στη σειρά εκδηλώσεων Megaron Plus στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», ώρα 19.00. Για διαπιστευμένους δημοσιογράφους θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ στις 6.00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Η διάλεξη γίνεται με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, προβλέπεται κοσμοσυρροή, οπότε όποιος πρόλαβε τον κύριο Γκορ θα δει και θ’ ακούσει. Η επίσκεψη του κ. Γκορ στην Αθήνα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του και είναι σε συνεργασία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την «Ecoweek 2007».

Προηγείται όμως και πάντα έχει σημασία το Timing, η εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα «Η Αλλαγή του Κλίματος και οι Επιπτώσεις στο Περιβάλλον» με ομιλητές (βαρύ πυροβολικό) τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κώστα Καραμανλή και τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Al Gore. Θα συντονίσει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», καθηγητής Κων. Αρβανιτόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή