Οι παροχές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πλέον σαφές πως η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Ασχέτως όμως του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να αποφύγουν την προεκλογική πεπατημένη. Η αντιπολίτευση δεν πείθει κανέναν όταν προτείνει προγράμματα χωρίς να εξηγεί πού θα βρει τα κονδύλια για να τα υποστηρίξει. Ο Ελληνας ψηφοφόρος είναι πολύ πιο ενημερωμένος από ό,τι την εποχή του Μαυρογιαλούρου και μπορεί να ξεχωρίσει το πυροτέχνημα από την εφικτή υπόσχεση. Μεγαλύτερη, όμως, ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Οι αλόγιστες παροχές είναι πάντοτε η εύκολη επικοινωνιακή λύση για το οικονομικό επιτελείο. Ο ελληνικός λαός κόπιασε όμως πολύ για να φτάσει η χώρα σε δημοσιονομική ισορροπία. Θα ήταν έγκλημα να αναβιώσουν αμαρτωλά φαινόμενα του παρελθόντος.

Η πρόσφατη παρέμβαση του πρωθυπουργού για την απόσυρση της τροπολογίας που θα νομιμοποιούσε την καταστροφή δασών δείχνει ότι η κεντρική βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υποκύψει σε παλαιοκομματικές σειρήνες. Μόνο που αυτό πρέπει να εμπεδωθεί σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής μηχανής.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει το μήνυμα πως αυτό που προέχει δεν είναι οι βραχυπρόθεσμες παροχές, αλλά οι σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα λύσουν τα προβλήματα του τόπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή