Μετά τη Σαγκάη, Οκτώβριος 2007, η Αθήνα του 2011 θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics

Μετά τη Σαγκάη, Οκτώβριος 2007, η Αθήνα του 2011 θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο σύνθημα είναι: Η Αθήνα είναι περήφανη που θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2011!

Την είδηση την είχαμε δώσει από τη Ρώμη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες των Special Olympics, παρουσία του προέδρου των Special Olympics International Dr Timothy P. Shriver και της κυρίας Νατάσας Καραμανλή, συζύγου του πρωθυπουργού της Ελλάδος: ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει και θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Sp. Ol. του 2011. Τώρα επιβεβαιώθηκε και αναγγέλθηκε επίσημα, και να το πρακτικό της απόφασης που παρουσιάζει και την Επιτροπή Διεκδίκησης που ζήτησε και κέρδισε την ευθύνη της διοργάνωσης των Αγώνων του 2011! Επίτιμος πρόεδρος η κ. Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή, ιατρός. Πρόεδρος η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος Special Olympics Ελλάς, αναπληρωτής πρόεδρος κ. Σταύρος Δουβής, γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Μέλη της επιτροπής διεκδίκησης: Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβης Καλής Θελήσεως UNESCO, Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθηναίων, Δέσποινα Κούτσαρη, σύμβουλος Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού, Ανδρέας Μαρτίνης, πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Στέλιος Μυγιάκης, πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Λάμπης Νικολάου, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χρήστος Παναγόπουλος, πρόεδρος ΕΡΤ, Γιώργος Σούρλας, αντιπρόεδρος Βουλής Ελλήνων, Ιωάννης Στρατηγόπουλος, αθλητής Special Olympics Ελλάς, Θωμάς Στάμου, γενικός διευθυντής – ΓΓΑ και Ιωάννης Τσώλης, σύμβουλος υφυπουργείου Αθλητισμού.

Τώρα, λεπτομέρειες σχετικά με την ανάθεση στην Αθήνα της ευθύνης διοργάνωσης και φιλοξενίας των Παγκόσμιων Αγώνων Sp. Ol. το έτος 2011, απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του Sp. Ol. International στην Ουάσιγκτον: Οι αγώνες του 2011 θα φιλοξενήσουν πάνω από 7.000 αθλητές, από 170 χώρες, καθώς και δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, κριτές και διαιτητές, προπονητές, μέλη οικογενειών των αθλητών, θεατές και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Οι Αγώνες της Αθήνας θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο το 2011. Οι πόλεις που διεκδικούσαν τους αγώνες ήταν το Κλίβελαντ του Οχάιο, ΗΠΑ και το Ραμπάτ του Μαρόκου. «Με τόσες σημαντικές πόλεις να διεκδικούν τους Αγώνες, η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη», είπε ο πρόεδρος Dr Timothy Shriver-Kennedy, «αλλά ύστερα από διαδικασία σχολαστικής επιλογής και επισταμένης μελέτης, το Δ.Σ. στις 5/6/07 κατέληξε ότι η Αθήνα αποτελεί την πιο κατάλληλη πόλη για να φιλοξενήσει τους επόμενους, μετά τη Σαγκάη, Κίνα του 2007, Παγκόσμιους Αγώνες 2011». Οπως έχουμε ήδη πει, οι Παγκόσμιοι Αγώνες του 2007 θα γίνουν στη Σαγκάη, μεταξύ 2 και 11 Οκτωβρίου. Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 29 Ιουνίου σε επίσημη τελετή στην Αθήνα, σε συνέχεια της αρχαίας Ολυμπιακής παράδοσης της Αφής της Φλόγας με τη βοήθεια ηλιακών ακτίνων. Για τον λόγο αυτό φθάνουν στην Αθήνα ο πρόεδρος Dr Timothy P. Shriver και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics – Σαγκάη 2007 mr Zhou Taitong, αντιδήμαρχος της Λαϊκής Δημοτικής Κυβέρνησης της Σαγκάης.

Προς τιμήν τους η πρόεδρος κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. των Sp. Ol. Ελλάς θα παραθέσουν δείπνο την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007 στο Μουσείο Νάσιουτζικ στα Σπάτα.

Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και με 145μελή αποστολή αθλητών που θα λάβουν μέρος σε 16 αθλήματα, θα αναχωρήσει για την Κίνα στις 27 Σεπτεμβρίου 2007.

Η Ελλάς θα συμμετάσχει ως φιλοξενούμενη των διοργανωτών σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κίνα στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα. Το «Σημειωματάριο» ως εθελόντρια στήλη της «Κ» έχει λάβει ήδη πρόσκληση για τη Σαγκάη από τον δρα Σράιβερ, γιο της κ. Eunice Kennedy – Shriver που ίδρυσε τον θεσμό των Special Olympics στη μνήμη της αδελφής της.

Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα που φιλοξενεί μέσα σε ένα χρόνο και τα τρία σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα: Σαγκάη, Οκτώβριος 2007 Αγώνες Sp. Ol. Πεκίνο: Αύγουστος 2008 Ολυμπιακοί Αγώνες. Πεκίνο: Σεπτέμβριος 2008 Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή