Η Αλίκη Καγιαλόγλου με μία έκπληξη!

Η Αλίκη Καγιαλόγλου με μία έκπληξη!

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εξαίσια η βραδιά που διοργάνωσε η «Ενωση Φίλων της Ακροπόλεως», εξαίσιο και το κοινό της», σημειώνει η συνεργάτις μας Ελλη Σολομωνίδη – Μπαλάνου, που ήταν εκεί το βράδυ της Δευτέρας, πρώτη σειρά, και μας έστειλε το ωραίο σκίτσο της Αλίκης Καγιαλόγλου. Με μακριά τα φλογάτα μαλλιά της στην είσοδο της Ρωμαϊκής Αγοράς, η Αλίκη γοήτευσε ακόμη μία φορά το αφοσιωμένο κοινό της, διαβάζοντας κείμενα και πεζά που η ίδια επέλεξε και τραγουδώντας, όπως μόνο εκείνη ξέρει, Χατζιδάκι αλλά και Φερνάντο Πεσόα. Είχε προηγηθεί εισαγωγή για τη δραστηριότητα της Ενωσης, που έκανε η αρχαιολόγος και συγγραφέας κ. Μαλούχου – Tuffano, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Φίλων της Ακροπόλεως κ. Μανώλης Νειάδας είχε δίπλα του τη σύζυγό του Εφη και δεχόταν συγχαρητήρια για την υψηλή ποιότητα του προγράμματος της βραδιάς, τα έσοδα της οποίας πηγαίνουν για τους σκοπούς της Ενώσεως. Η Αλίκη Καγιαλόγλου κρατούσε κι ένα μυστικό που δεν το αποκάλυψε παρά στο τέλος της συναυλίας. Εβγαλε μία ωραία κοπέλα, ένα ντελικάτο πλάσμα με φωνή σοπράνο, που τραγούδησε αισθαντικά ένα παλιό τραγούδι του Διονύση Βισβάρδη «Στο μώλο του νησιού» κι ένα τραγούδι του Σούμπερτ κι ένα του Ντε Φάλια.

«Και τώρα, αφού την ακούσατε και τη χειροκροτήσατε, θα σας αποκαλύψω ένα μυστικό» είπε η Αλίκη, συγκινημένη αλλά και γελαστή. «Είναι η κόρη μου, η Ελένη-Λυδία Σταμέλλου, που σπούδασε Lied και ορατόριο στο Φράιμπουργκ, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και εξειδικεύεται στην όπερα και στη μουσική Baroque σε Ιταλία και Γαλλία. Ενα ακόμη πιο θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκε την έκπληξη – η μητέρα Αλίκη να συστήνει στον κόσμο της την κόρη της, με περηφάνια κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης. Αξίζουν και στις δύο συγχαρητήρια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή