Το δικαίωμα στην ενημέρωση

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άρθρο 14 του Συντάγματος είναι σαφές: «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και διά του Τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους». Το συνταγματικό αυτό δικαίωμα ισχύει και για τους συνδικαλιστές και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Γι’ αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση η συνδικαλιστική πρακτική κάποιων διαμαρτυρομένων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, να παρεμποδίζουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιτελέσει το έργο του, να ενημερώσει, δηλαδή, διά των δημοσιογράφων τον ελληνικό λαό.

Η διαμαρτυρία κάθε κλάδου εργαζομένων είναι σεβαστή. Δι’ αυτής ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για τις θέσεις τους. Δεν μπορεί όμως η ενημέρωση για τα αιτήματα ενός κλάδου να παρεμποδίζει την ενημέρωση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Τα δικαιώματα κάποιων ομάδων φτάνουν μέχρι του σημείου που δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα του συνόλου. Και όλοι οι Ελληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται καθημερινά για τα σχέδια και τα έργα της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή