Οι πολιτικοί μακριά από τα δρώμενα

Οι πολιτικοί μακριά από τα δρώμενα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύσκολη, έως τραγική, κατάσταση που βίωσαν οι πολίτες της χώρας μας αυτές τις ημέρες με τις παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ τα σπίτια τους και οι χώροι δουλειάς τους εφλέγοντο από καύσωνα 43 έως 45 βαθμών, ανέδειξε και πάλι, και μάλιστα προκλητικά, τη διάσταση ανάμεσα στα πραγματικά προβλήματα καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τον τόπο και την ανεύθυνη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου που επιμένει στα μικροπολιτικά της παιχνίδια. Θα μου αντιταχθεί βέβαια «τι μπορούν να πουν άραγε οι πολιτικοί μας όταν συμβαίνει μια θεομηνία; Και τι αξιώνουμε από αυτούς, να κρατούσαν εκτός συνόρων Ελλάδος τον καύσωνα ή να έσβηναν τις πυρκαγιές;».

Φυσικά, όχι! Αλλά οι πολιτικές ηγεσίες εκφράζουν την ευαισθησία τους και αποδεικνύουν ότι νοιάζονται για τον λαό ακριβώς με τη συμπεριφορά τους, τη στιγμή που συμβαίνουν ακραίες καταστάσεις. Οταν γίνονται πλημμύρες που καταστρέφουν τις σοδειές, όταν η παγωνιά ξεκληρίζει οικογένειες, όταν οι πυρκαγιές φθάνουν ώς την Πάρνηθα, όταν όπως συνέβη με τον τωρινό καύσωνα που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και κινδύνευσαν περιουσίες από τις συνεχόμενες διακοπές που ξεκινούσαν από μία και έφθαναν και τις είκοσι τρεις ώρες! Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν επλήγησαν οι φτωχογειτονιές, γιατί οι αρμόδιοι της ΔΕΗ κάνουν ό,τι πράττει μονίμως το κράτος, φορτώνει δηλαδή τα βάρη στους πιο αδύνατους, οικονομικά και κοινωνικά.

Τι έπρεπε, λοιπόν, να κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου και δεν το έκαναν; Οπως θυμούνται οι αναγνώστες, το 2002 ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών Σρέντερ, ενώ ήταν το αουτσάιντερ, κέρδισε τις εκλογές γιατί έτρεχε στα χωριά και τις πόλεις της Γερμανίας που είχαν πλημμυρίσει. Οι δικοί μας ηγέτες, όχι μόνο δεν εμφανίσθηκαν πουθενά στους τόπους του μαρτυρίου των πολιτών, αλλά συνέχισαν τα γνωστά πολιτικά τροπάρια σαν να μη συνέβαινε τίποτε! Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής σε δύο δημόσιες εμφανίσεις του επαναλαμβάνει μονότονα την απόφασή του για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως δεν γίνονται ή μάλλον έχουν ανασταλεί εν όψει εκλογών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου σκανδαλολογεί ανεπίτρεπτα και λαϊκίζει επικίνδυνα.

Ποιος, όμως, μιλάει από την κυβέρνηση για τον καύσωνα ισχυριζόμενος με απίθανη αλαζονεία ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και ότι το μπλακ άουτ απεφεύχθη χάρη στις δικές του ικανότητες; Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Ν. Στεφάνου! Μου είπαν ότι σε μια συζήτηση την Πέμπτη στη ΝΕΤ θριαμβολογούσε και όταν η κ. Μαρία Δαμανάκη, σε πολύ χαμηλούς τόνους μάλιστα, του αντέτεινε ότι το μπλακ άουτ απεφεύχθη γιατί απλούστατα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έζησαν στο σκοτάδι ατέλειωτες ώρες με τις παρατεταμένες διακοπές, της επετέθη λέγοντας ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνει από ενεργειακά θέματα. Με σεμνότητα η κ. Δαμανάκη του απάντησε: «Εχω τελειώσει το Πολυτεχνείο κ. Στεφάνου και η διπλωματική μου εργασία ήταν για ενεργειακά θέματα, ενώ εσείς, όπως πληροφορήθηκα, είστε λογιστής!». Οταν, λοιπόν, οι πολιτικές ηγεσίες έχουν παραχωρήσει την αρμοδιότητα για τόσο φλέγοντα θέματα στους άσχετους, γιατί να μην αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι οι πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή