Δελφοί – Αρχαίο Δράμα – Εκθεση Θεατρικών Κοστουμιών από τη συλλογή του Εθνικού

Δελφοί – Αρχαίο Δράμα – Εκθεση Θεατρικών Κοστουμιών από τη συλλογή του Εθνικού

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους Δελφούς, όπου η συνεργάτις μας Ελλη Σολομωνίδη – Μπαλάνου παρακολούθησε την ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος με γενικό θέμα «Η Γυναίκα στο Αρχαίο Δράμα», στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, απόηχος σε μαύρο – άσπρο, το σκίτσο της από την Εκθεση Θεατρικού Κοστουμιού, από τη συλλογή του Εθνικού Θεάτρου, αφιερωμένη στον Νίκο Κούρκουλο.

Αντί λεζάντας, κάτω από το σκίτσο η Ελλη Σολομωνίδη σημειώνει: Ηρωίδες του Αρχαίου Δράματος: Ιω (Ελένη Χατζηαργύρη) από τον «Προμηθέα Δεσμώτη», 1961 – Αντώνης Φωκάς. «Ηλέκτρα (Λυδία Κονιόρδου) από την «Ηλέκτρα» 1996, Διονύσης Φωτόπουλος. Κλυταιμνήστρα (Μαίρη Αρώνη) από την «Ορέστεια – 1972, Διον. Φωτόπουλος. Χορός από τις «Τρωάδες», 1983, Χρ. Χαραβίδης. Χορός από τις «Φοίνισσες» 1960. Κλυταιμνήστρα (Αλέκα Κατσέλη) από την «Ηλέκτρα», 1978 – Αντώνης Φωκάς. Χορός από τις «Ικέτιδες» 1964 – Γιάννης Μόραλης και η μάσκα του «Οιδίποδος Τυράννου» Νίκος Κούρκουλος, 1982 εκπροσωπώντας την αφιερωμένη σε αυτόν Εκθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή