Το Μετάλλιο του Δήμου Ερμούπολης Σύρου στον επίτιμο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Μαρκουλή – μια δίκαιη αναγώριση

Το Μετάλλιο του Δήμου Ερμούπολης Σύρου στον επίτιμο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Μαρκουλή – μια δίκαιη αναγώριση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη λάμψη της προσωπικότητάς του, το πολύπλευρο έργο και ιδίως, την αφοσίωση που επέδειξε, υπηρετώντας επί 28 συναπτά έτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση -από τα οποία 17 ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ερμούπολης Σύρου- ο κ. Αντώνης Μαρκουλής δημιούργησε ένα προηγούμενο άξιο τιμής και αναγνώρισης. Που δεν άργησε να έρθει! Στις κατάμεστες από φίλους, συνεργάτες και Ερμουπολίτες αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου το Σάββατο 18 Αυγούστου έγινε η απονομή του Μεταλλίου του Δήμου Ερμούπολης Σύρου στον επίτιμο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Μαρκουλή. «Ο κ. Αντώνης Μαρκουλής είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι μόνο για τη Σύρο, αλλά και για την Ελλάδα», είπε στον θερμό χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, αφού προηγουμένως η γραμματέας τού Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευαγγελία Ψαλλίδα είχε αναγνώσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το πλούσιο βιογραφικό σημείωμα του τιμωμένου. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δεκαβάλλας μίλησε για την εργατικότητα, την ευφυΐα και την αποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζει τον κ. Μαρκουλή, για την ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και την πολύπτυχη δραστηριότητά του, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μέλος σε επιτροπές στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και ως υπεύθυνος της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου στο Πνευματικό Κέντρο. Τόνισε ιδιαίτερα την τωρινή προσφορά του κ. Αντώνη Μαρκουλή, που ως επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δραστηριοποιείται μέσα από επιτροπές και ως αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, είναι πάντοτε στη διάθεση των νέων δημοτικών συμβούλων και προσφέρει, αμισθί, την πείρα του και τις γνώσεις του. Παραμένει πάντοτε μάχιμος και διατηρεί το γραφείο του στο Δημαρχείο της Ερμούπολης Σύρου που τώρα κοσμεί το Μετάλλιο του Δήμου που του έδωσε, συγκινημένος, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δεκαβάλλας. Στην ωραία τελετή παρέστη η ωραία οικογένεια του τιμωμένου: η σύζυγός του κ. Ξένη Μαρκουλή, ο γιος του Βαγγέλης Μαρκουλής, ηλεκτρονικός, η κόρη του Μαριάννα, οι εγγονές Μυρτώ και Δάφνη, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες: ο πρώην υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου, ο επίτιμος γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, τ. Σύμβουλος Επικρατείας κ. Γιώργος Κοσμάς με τη σύζυγό του Σόφη, ο καθηγητής Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Τσιάντης, ο εφοπλιστής κ. Χρήστος Λαιμός με τη γλύπτρια σύζυγό του Καλλιόπη Λαιμού, το γένος Νικολού, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αλέξανδρος Γκότσης, καλλιτέχνες όπως οι εκλεκτοί ζωγράφοι Κώστας Τσόκλης και Μιχάλης Μακρουλάκης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κυβέλη» κ. Βαλεντίνη Ποταμιάνου, η οποία αναφέρθηκε στο ειδικό ψήφισμα του Δ.Σ. για τη συμβολή του κ. Αντώνη Μαρκουλή στη δημιουργία του Ιδρύματος στη Σύρο.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ανανέωσε το «ραντεβού» στην ίδια αίθουσα, για την παρουσίαση του βιβλίου που ετοιμάζει ο κ. Μαρκουλής, με τίτλο «Από τον 19ο στον 21ο αιώνα η κλωστοϋφαντουργία στην Ερμούπολη». Μάλιστα, ζητήθηκε δημόσια από όσους ιδιώτες κατέχουν στοιχεία, φωτογραφίες και διάφορα έγγραφα να τα θέσουν υπόψη του κ. Μαρκουλή για την πληρότητα της έκδοσης. Αυτό ισχύει και για τους αναγνώστες της «Κ» και της στήλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή