Εγρήγορση για την αντιμετώπιση της εθνικής καταστροφής…

Εγρήγορση για την αντιμετώπιση της εθνικής καταστροφής…

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ενώ η φωτιά συνεχίζει να απειλεί χωριά και περιοχές της Αρκαδίας, πήγε επί τόπου στη Νομαρχία Τριπόλεως για την κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης της φωτιάς και της αποφυγής επέκτασής της, ενώ κινδυνεύει η ιστορική Καρύταινα και εκκενώθηκε το χωριό Σαρακίνι. Στον Πύργο, την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε σε μεγάλη συγκέντρωση, χωρίς σημαίες και πανό, το δικό του πρόγραμμα ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών. Στη Ρώμη, στις 31 Αυγούστου, η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό της κ. Massimo D’ Alema τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό που επέδειξε η ιταλική κυβέρνηση και ο ιταλικός λαός στη διάρκεια της «πρωτοφανούς εθνικής τραγωδίας που βιώσαμε την τελευταία εβδομάδα», όπως χαρακτηριστικά είπε η υπουργός. «Ολοι οι Ελληνες και οι Ελληνίδες καταλάβαμε τι θα πει πολύ περισσότερη Ευρώπη δίπλα μας». Αυτό οδήγησε στην κατάθεση μιας πρωτοβουλίας που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση για να υπάρξει μια στενότερη, θεσμοθετημένη ευρωπαϊκή ενισχυμένη πολιτική στην αντιμετώπιση καταστροφών. Οι συζητήσεις θα συνεχισθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα γίνουν οι πρώτες συζητήσεις στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (χθες) και ένα πιο επεξεργασμένο σχέδιο θα πρέπει να είναι έτοιμο στο άτυπο Συμβούλιο του Gymnich…

Ο Π. Μολυβιάτης, πρόεδρος στο Δ.Σ. προσωπικοτήτων

Χθες το μεσημέρι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πρέσβης κ. Πέτρος Μολυβιάτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για τη δημιουργία και τον τρόπο λειτουργίας του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. «Συγκινητική» -υπογράμμισε ο κ. Μολυβιάτης- «είναι η συμπαράσταση τόσο του απλού Ελληνα πολίτη – 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη προσφέρει από 10 ευρώ ώς 100 ή 1.000 ευρώ». Και όλους αυτούς θα τους ευχαριστήσουμε προσωπικά, γιατί δίνουν το παράδειγμα της γνήσιας αλληλεγγύης. «Τόσα μπορώ να συνεισφέρω, τόσα στέλνω και από το υστέρημά μου». Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η στάση των ανώνυμων Ελλήνων. Το ίδιο ισχύει και για τους επώνυμους, για τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις που πρόσφεραν ήδη -και εγράφη σχετικά- μεγάλα ποσά. Οσο για τον σκοπό του Ειδικού Ταμείου: χρηματοδοτεί προγράμματα που καταστρώνουν οι υπεύθυνοι φορείς, υπουργεία – δήμοι – νομαρχίες και παρακολουθεί την εξέλιξη και το αποτέλεσμά τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου πρόεδρος είναι ο πρέσβης κ. Πέτρος Μολυβιάτης, αποτελείται από τις εξής προσωπικότητες: αντιπρόεδρος ο κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος και μέλη ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος, ο αρχαιολόγος καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μπούρας και ο κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Ολοι εργάζονται αμισθί και όπως μας είπε, γελώντας, ο κ. Μολυβιάτης «και οι καφέδες μας στο κυλικείο πληρώνονται από εμάς». Εννοείται ότι έχουν όλοι τα δικά τους αυτοκίνητα, δεν έχει δημιουργηθεί κανένα έξοδο για τη συγκρότηση του Ειδικού Ταμείου, το δε υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσει τα γραφεία στην Καραγεώργη Σερβίας 8, καθώς και τη γραμματειακή υποστήριξη. Ολοι προσφέρουν εθελοντική εργασία, όπως και η κόρη του κ. Λώρα Μολυβιάτη και η κ. Χρυσούλα Τσιτιμάκη, στο γραφείο προέδρου. Ολες οι παροχές, μεγάλες και μικρές, κατατίθενται στον λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος υπ’ αρ. 2341103053 και είναι μόνον αυτός ο τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο οι κατατιθέμενες δωρεές εκπίπτουν της φορολογίας. Ενώ οι λόγοι περισσεύουν και η παροχολογία είναι το κεντρικό μοτίβο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, ευτυχώς οι σημαντικές δωρεές, με «ζεστό χρήμα», φθάνουν στο Ειδικό Ταμείο που βρίσκεται σε υπεύθυνα και δημιουργικά χέρια με αυξημένη κοινωνική συνείδηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή