Ενα όνειρο… δημοσιογραφικό

Ενα όνειρο… δημοσιογραφικό

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελλη μου, Νίκο μου, Αιμίλιέ μου, Ολγα μου, Μαρία μου, Νίκο μου, Αλέξη μου. Σας γράφω για να σας διηγηθώ ένα όνειρο τρελό που είδα και πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστώ μαζί σας. Ησασταν λέει, όλοι μαζί στη «Μ. Βρετανία» για να συνεννοηθείτε για το αποψινό ντιμπέιτ. Και εκεί που ο Νίκος (ο Χ) αξίωνε και πάλι τον ρόλο του συντονιστή, τον λόγο πήρε η Ελλη και το όνειρο απέκτησε ενδιαφέρον.

«Δεν θα πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι για να διαμαρτυρηθούμε για τη διαδικασία;» είπε. «Τι εννοείς;» τη διέκοψε η Μαρία. «Να γράψουμε», συνέχισε, «μια ανακοίνωση και να πούμε στον κόσμο ότι δεν είναι δυνατόν να μας υποχρεώνουν να θέτουμε τις ερωτήσεις μας σε 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να μπορούμε καν να τους διακόψουμε όταν οι απαντήσεις τους δεν μας καλύπτουν».

Ο άλλος Νίκος (ο Ευ) «έπιασε» αμέσως την πρόταση και τη συνέχισε: «Συμφωνώ απόλυτα» είπε. «Λέω μάλιστα να τονίσουμε ότι είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ότι δεν είναι δυνατόν να μας υποχρεώνουν να κάνουμε τους κομπάρσους, όταν οι αρχηγοί έρχονται με προετοιμασμένες απαντήσεις ανεξαρτήτως ερωτήσεων», πρόσθεσε.

Η Ολγα, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν αμέτοχη, παρενέβη: «Εγώ παιδιά, αν και είναι η πρώτη μου εμφάνιση σε ντιμπέιτ, δεν έχω αντίρρηση. Φτάνει να διευκρινίσουμε στον κόσμο ότι είναι η τελευταία φορά που θα νομιμοποιήσουμε έναν δήθεν πολιτικό διάλογο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε μια εντελώς ανούσια και βαρετή διαδικασία μονολόγων». Ο Αιμίλιος, επιδοκιμάζοντας με το κεφάλι του, πρότεινε η ανακοίνωση να αναγνωσθεί από τη Μαρία πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ. Και κάπου εκεί το όνειρο έγινε πραγματικά συναρπαστικό, διότι ο Αλέξης «πέταξε» μια όντως ανατρεπτική ιδέα. «Ρε παιδιά» είπε, «όλα αυτά είναι γνωστά στον κόσμο. Εγώ λέω φέτος να τους κάνουμε μια πλάκα και να μην πάμε καθόλου!»

«Τι εννοείς» τον διέκοψε ο Νίκος (ο Χ). «Να ανοίξουν τα φώτα και να είναι μόνοι τους στο στούντιο» εξήγησε με πονηρό ύφος ο Αλέξης. «Συμφωνώ και επαυξάνω» φώναξε με παιδική χαρά ο Νίκος (ο Ευ).

Ελλη μου, Νίκο μου, Αιμίλιέ μου, Ολγα μου, Μαρία μου, Νίκο μου, Αλέξη μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το έκπληκτο βλέμμα του Καραμανλή, όταν άρχισε η εκπομπή με τις απέναντι καρέκλες άδειες. Ο Γιώργος, μάλιστα, νόμιζε προς στιγμήν ότι το ντιμπέιτ δεν είχε καν ξεκινήσει κι ότι όπου να ‘ναι θα ‘ρχόσασταν. Την αμήχανη σιωπή διέκοψε πρώτη η Παπαρήγα, ύστερα από πέντε ολόκληρα λεπτά, προτείνοντας στους άλλους «αν έχουν κότσια να κάνουν ο ένας στον άλλον ερωτήσεις». Ο Αλέκος συμφώνησε αμέσως, ενώ ο Καρατζαφέρης τους είπε ότι εκείνος δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλάει και μόνος του στην τηλεόραση επί μία ώρα. Και ξεκίνησαν. Αφού πρώτα ο Παπαθεμελής τους έβαλε όλους να κάνουν την προσευχή τους.

Η συζήτηση είχε πρωτόγνωρο ενδιαφέρον. Ο Γιώργος απεδείχθη απροσδόκητα αυθόρμητος, ο διάλογος άναψε με τις παρεμβολές του Αλέκου, η Αλέκα εκλήθη να αποκαλύψει επιτέλους ποια χώρα είναι το πρότυπό της, ενώ και ο Καραμανλής είπε πράγματα που κανείς δεν τα περίμενε.

Αλλά ύστερα ξύπνησα. Και το ντιμπέιτ άρχισε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή